Кремъл въвежда задължително ваксиниране, Копейкините се правят на разсеяни

  • 22 декември 2021 14:52

  • 3131
  • 0
Кремъл въвежда задължително ваксиниране, Копейкините се правят на разсеяни
© Pixabay

Ако не сте разбрали, ето ви една новина, която докара тежък спазъм на много копейкини:

Русия добави ваксината срещу коронавирус в националния ваксинационен календар“.

„Русия добави ваксината срещу коронавирус в националния ваксинационен календар“, съобщи ни Нова ТВ. 

Нататък:

Това стана със заповед на министъра на здравеопазването Михаил Мурашко. Заповедта на Министерството на здравеопазването и приложенията към нея са публикувани на официалния интернет портал за правна информация на страната. 
 

Приоритизираните граждани, които задължително трябва да бъдат ваксинирани, са разделени в няколко категории:
 

- Граждани на 60 и повече години;
- служители в медицинската, образователната и социалната сфера;
- лица, живеещи в социални институции;
- пациенти с хронични заболявания, включително с белодробни болести, с болести на сърдечно-съдовата система, захарен диабет и затлъстяване;
- жители на градове с население от един милион или повече
“.

À сега де…!?

Кво праим, дет се вика?

Разбира се, че копейкините се правят на разсеяни и за тях тая новина все едно не се е случила. („Ще си траем“!)

Може ли толкова верни на Кремъл копейкини да викат против зелени сертификати, ваксини (най-вече), мерки и маски, а накрая баш от Кремъл да им извъртят тоя номер?!?!?!

Друзя? Пачему? 

Аз си имам предположение по въпроса и то е:

Първо, копейкините се наричат така, защото са евтини и заменими, тяхното мнение и позиция струват копейки. Използват ги, докато са необходими, после – „досвиданя“ даже няма, мачка и хвърля – за еднократна употреба. Така че никой не мисли за това как ще изглеждат те пред последователите си.  

Второ, износът на пропаганда срещу ваксините и мерките става чрез скрити канали и хибридки. Самите копейкини са част от тях. Официално Кремъл е „за“ ваксините, както виждате, и „за“ здравия разум. От друга страна виждате и че неговите най-верни копейкини са най-гласовити срещу ваксини и мерки. Но реално, можете ли да докажете връзка между Кремъл и копейкините? Не. 

Те си вършат работата, докато са необходими, после ги сменят. От гледна точка на Кремъл, хубавото на копейкините е, че са алчни и алчността ги прави непредпазливи – те виждат как другите копейкини биват сменяни и захвърляни, но шумът на парите заглушава чувството им за самосъхранение и те си казват, че те са различни и че това няма да се случи и на тях. Докато не се случи. 

***

А сега една напълно различна новина с напълно различни участници. 

Емил Джасим е написал: 

„Днес нацистът Копейкин е заявил от трибуната на Народното събрание на Република България, че поставя ултиматум на народните представители за отмяна на зеления сертификат и всички други мерки с думите:

"Ако това не се случи, с нас хиляди българи ще влязат през вратите на НС. Щом не проявявате разум, ще получите революция."

Единствената адекватна реакция на българските народни представители, особено на тези от Демократична България, е да поискат да свалят имунитета на Копейкин, а пък прокуратурата е длъжна да подведе под отговорност нациста Копейкин според Наказателния кодекс на Република България, където в 

Глава първа, 

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА, е казано ясно:

Чл. 95.  Който с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

Чл. 108а. Който с цел да създаде смут и страх в населението или да заплаши, или да принуди орган на властта, представител на обществеността или представител на чужда държава или на международна организация да извърши или да пропусне нещо, извърши престъпление по чл. 115, чл. 128, чл. 142, чл. 142а, ал. 3, т. 2, чл. 143, чл. 143а, чл. 144, ал. 2, чл. 170, ал. 3, чл. 216, ал. 1 и 5, чл. 319б - 319г, чл. 326, чл. 330, чл. 333, чл. 334, чл. 336а, чл. 337, чл. 339, чл. 340, чл. 341а, чл. 341б, чл. 341в, чл. 344, чл. 347, ал. 1, чл. 348, чл. 349, чл. 350, чл. 352, ал. 1, 2 и 3, чл. 354, чл. 356е, чл. 356з, чл. 356к, чл. 356л и чл. 356м, се наказва за тероризъм с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а когато е причинена смърт - с лишаване от свобода от петнадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Чл. 109 
(1) Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел да извършва престъпления по тази глава, се наказва с лишаване от свобода до дванадесет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.

(2)  Който членува в такава организация или група, се наказва с лишаване от свобода до десет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.

(3)  Когато организацията или групата си поставя за цел да извършва престъпление по чл. 108а, наказанието е:

1. по ал. 1 - лишаване от свобода от десет до двадесет години;
2. по ал. 2 - лишаване от свобода от две до десет години.

Всяка търпимост към подобни изказвания, заплашващи с насилие основите на демокрацията, е равносилна на съучастие в престъпление против Републиката.

И не, не е смешно.

Снимката е илюстративна какво търпят днес депутатите в НС“.
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3131 0

Свързани новини

Водещи новини