Община Пловдив застава зад каузата в подкрепа на 10-годишния Живко, загубил баща си след COVID-19

  • 15 декември 2021 16:02

  • 557
  • 0
Община Пловдив застава зад каузата в подкрепа на 10-годишния Живко, загубил баща си след COVID-19
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Община Пловдив застава зад каузата на Пловдивската образцова математическа гимназия /ОМГ/ и "Арт Войс Център" за благотворителен концерт в подкрепа на 10-годишния Живко, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 900

Това е поредната инициатива на ОМГ за Живко, който се нуждае от операция в чужбина, заради тежка диагноза. Неговите брат и сестра учат в 6-ти и 8-ми клас на гимназията и са пълни отличници. Семейството наскоро загуби бащата, починал от COVID-19.

Майката Весела Георгиева е личен асистент на малкия ученик и отпусканите ѝ за това средства са единствен доход в семейството.

„Българската Коледа“ подпомогна още 53 деца за медикаментозна терапия и рехабилитация

От общината припомнят, че съученици, учители и родители са организирали благотворителен базар в ОМГ, който ще продължи до 23 декември.

Преди дни от гимназията са потърсили помощ от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов по повод идеята да разширят възможностите за набиране на средства като организират голям концерт, по време на който в специални кутии ще се набират дарения от хората с добри сърца, съпричастни към каузата. Операцията на детето трябва да се извърши в началото на 2022 г. във Виена.

Освен базар, ще има и концерт на 18 декември от 11, 30 часа на сцената на пл."Стефан Стамболов". В него ще участват талантливите възпитаници на музикалната школата "Арт Войс Център".

Община Пловдив поема разходите за построяването на сцената и озвучаването, с лични средства ще се включат и всички желаещи служители на общинската администрация. Искам да заявя от името на кмета Здравко Димитров, както и от свое име, че община Пловдив е помагала нееднократно в подобни каузи и със сигурност ще продължава да го прави, е казал Панов.

Той добавя, че това е благотворителна инициатива, която заслужава подкрепа, защото доброто трябва да побеждава и защото е хубаво всички да отворим сърцата си за него не само преди Коледа. Важно е и особено ценно, когато идеята идва от деца за дете, надявам се да се включат повече хора, посочва заместник-кметът. Всички, които имат желание да помогнат на 10-годишния Живко, могат да го направят и директно чрез банков превод.

Мая Йорданова
557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини