„Зимата НЕ ни изненада“… ето това би било новина

  • 30 ноември 2021 15:56

  • 2886
  • 0
„Зимата НЕ ни изненада“… ето това би било новина
© Novini.bg

Снегът ни изненада…

Добре, ще ви изчакам да спрете да се смеете, преди да продължа. 

И така – снегът ни изненада. Изненада ни не съвсем като да сме в Сахара и да виждаме сняг за първи път, но и не го посрещаме като да сме страна, в която всяка година вали. 

Съвсем не беше отдавна, когато ремонтаджиите на Западния парк в София отлагаха отново и отново пускането на това свръх-чудо на съвременния ландшафт с обяснението (или „извинението“ – както ви харесва), че дъждовете са ги изненадали през есента, а снегът – през зимата, и са се забавили. Защото ние, видите ли, живеем в Калифорния и сняг сме виждали на снимка и по екскурзии. 

Разбирате ли, че с тези смешни реакции на общинарите и въобще на държавниците, сме привикнали цяла една клика, че може да се извинява с метеорологични условия за наша сметка. И то не с ураган, торнадо, буря и цунами, а със… сняг през зимата. 

Да казваме ли, че държавните служители (особено – три дебели черти тук – в общините) стават такива, защото не им се работи много, а и защото с малко късмет и правилните хора, хранилката за корупцийка се отваря? Или да не издребняваме? Хайде, няма да издребняваме. 

Преди два дни научих, че в „Люлин“ някакъв си бизнесмен изсякъл дърветата между блокове, защото искал да строи там. Четете внимателно и си мислете през това време този „бизнесмен“ защо е така смел да сече и дали си няма хора на хранилка някъде. Например в общината. 

Та, човекът си купил парцел. Решил да строил. Ама не може, защото имало дървета, които някаква си наредба ги пази. Човекът си решава проблема, като ги отсича. Поправка: наема хора, които да ги отсекат, той е прекалено над тия неща, за да си цапа ръцете. Сега няма дървета и няма какво да спира плановете му да строи. Може би (а може би – не!) ще плати някаква глобичка и ще продължи. Голям праз! На фона на печалбите. 

Проблем <<>> решение. 
Има дървета/няма дървета. 

Ако можеха и тия образи от общината да са така дейни като бизнесмените и например през лятото или есента, или пролетта, или когато там си харесат, да направят една инспекция и да махнат опасните клони. Например. Ако техните „хранители“ от бизнес сектора могат да секат, те защо да не могат като тях?

Защото сега при първия сняг ПАК имаме паднали опасни клони. Ами! Направо и цели дървета. Не може да бъде, нали? 

Снежна София: Десетки сигнали за счупени клони и паднали дървета, както и първи глоби

Аварийни екипи тръгнали да премахват…

Съвсем навреме. 

Ако сте имали път под някое от тези коварни дървета обаче и се е наложило да бъдете сплескани под клоните, щеше да е крайно безотговорно от ваша страна така да развалите настроението на хората от общината. Да не говорим, че вероятно щяха да пишат за вас по новините и може би… може би… някой щеше да си изгуби коледния бонус. 

Сняг в София: Фандъкова съобщи за проблеми с почистването и градския транспорт

„Сняг в София: Фандъкова съобщи за проблеми с почистването и градския транспорт“…

Отваряте и четете: „Имаме един закъсал автобус на "Симеоновско шосе".“

Пф! Голям праз! Нищо работа. 

Лично на мен най-любим ми е ето този пасаж-шедьовър: „Има забавяне на движението на трамваите на "Граф Игнатиев" заради проблем с контактната мрежа. На всички други места движението е нормално, каза още градоначалникът“.

Ама, разбира се, че на Графа! Къде другаде, ако не на Графа, ще има проблем? При ремонта на ремонта на ремонта на ремонта. Някой да ме подсети на градоначалника (aka Funдъкова) защо ѝ викаха „Графиня Игнатиева“…? Не помня. 

Има и още: 

Фандъкова призова всички шофьори да са внимателни и да предвидят пътната обстановка“.

А не да са като нас в общината, дето не сме предвидили една зима досега, че ще дойде към края на годината, а не – да речем – юли или август, и сме „внимателни“ колкото внимателен слон в стъкларски магазин.

Има и това в статията: „Зимата не ни изненада. Въпрос на организация е", завърши Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска“.

А отдолу има добавка: „Информация към 8:10 ч.: Временно е спряно движението на трамваите през пл. „Македония“ поради скъсана контакто - кабелна мрежа“. 

Велико. 

А междувременно имаме и ето това: „Бременна жена пропадна в шахта до Централна поща в София.

Бременна жена пропадна в триметрова шахта в София

Жената е на 38 години. По информация на bTV тя е вървяла с мъжа си, когато е стъпила върху шахтата, металните врати се разместват и тя пропада на височина от около 3 метра.

Жената е откарана в „Пирогов“, но все още няма информация за състоянието ѝ“. 

Малко… тръпки да те побият. Миналата година дете умря от токов удар, сега това. Преди време имахме проблем с висулки-убийци, падащи сгради без ни един виновен за това, фонтани-убийци. 

„Скуид гейм“ ли? „Игрите на глада“ ли? Елате в България, за предпочитане в София. 

P.S.

А в по-национален план пък, магистралата, на която умряха 45 души, не била магистрала. 

Комитова: АМ "Струма" не отговаря на изискванията за магистрала

Последвайте канала на

Александър Томов
2886 0

Водещи новини