Шумен строеж в Бургас гони туристи

  • 07 юни 2012 08:19

  • 596
  • 0
Шумен строеж в Бургас гони туристи
©

Строеж в бургаския квартал Сарафово по време на летния сезон гони туристите, а тежката техника разбива асфалта по улиците. За това се оплакаха местни хора пред БТВ.

Огромният строеж край морето, който расте с пълна сила и в началото на сезона, пречи на местните хора. Те се оплакват от денонощен непоносим шум от строителни дейности.

Хората твърдят, че тежката техника е разбила улиците, а строителството на ваканционния комплекс подкопава брега. Само преди две седмици част от път е пропаднал.

Фирмата-изпълнител обаче е категорична, че нарушения няма. "Спазваме всичко, обектът беше обезопасен. Имаме проблеми, които с течение на работата възникнаха, но работим за бързото им отстраняване", заяви управителят на фирмата Николай Мавров.

Изнервени, жителите на Сарафово събират подписка, в която настояват строителството да спре, поне през лятото. Но се изправят пред парадокс - Сарафово, където всеки втори посреща туристи, не се води курорт и забраната за строителство не важи. Оказва се, че курортната зона на Бургас не е променяна от 1953 година, когато тук, край морето, къщи не е имало.

След спешно съвещание, общинските власти все пак решиха да ограничат строителството в кварталите край морето, докато чакат Министерство на здравеопазването да одобри новите курортни зони.

"Тъй като напрежението там явно нарасна, за периода първи юли - 10 септември ще спрем грубите строежи. Те са осем на брой и пет са в довършителна фаза", поясни инж. Красимира Черкезова – началник отдел "Строителен контрол", Община Бургас.

За два месеца и половина ще спре и проблемният строеж. А след завършването му фирмата ще трябва да поправи разбитите улици.

Последвайте канала на

596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини