Снежна София: Десетки сигнали за счупени клони и паднали дървета, както и първи глоби

  • 30 ноември 2021 09:50

  • 2993
  • 3
© Булфото (архив)

Аварийните екипи на Столична община премахват счупени клони и дървета в столицата, съобщиха от СО.

Общо 11 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ работят на терен като събират и извозват падналите клони и дървета от тежкия сняг. Това каза директорът на АПП Красимир Димитров.

Закъсали камиони блокираха АМ "Хемус"

Повече от 150 сигнала са получени до 9.00 часа в общината, свързани с паднали дървета. Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градския транспорт.

В момента се премахва паднало дърво на пл. „Журналист“, което пречи на трамваите. По –рано сутринта бяха извозени клони и дървета от бул. „Черни връх“, бул. „Симеоновско шосе“ и ул. „Черковна“, бул. „Братя Бъкстон“, пл. „Журналист“ и други.

Сняг в София: Фандъкова съобщи за проблеми с почистването и градския транспорт

Ангажирани са и екипи на ОП „Паркове и градини“, както и поддържащите зелената система на града фирми.

На места в София снегопочистването не е било адекватно през нощта. Това обяви пред "България сутрин" началникът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов. 

"Който не и изпълнил техническата спецификация ще бъде санкциониран. Очакваме по-късно доклад за извършената работа от снегопочистващите фирми. Ще има глоби", уточни Иванов.

На територията на столицата работят 189 снегорина.

"Екипите на Инспектората са цяла нощ на терен. Приоритетно се обработват трасетата на масовия градски транспорт. В квартал "Младост" булевардите са прочистени до асфалт", добави Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2993 3

Коментари 3

Добави коментар
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.30 | 13:31

3
И ОСОБЕНО МАЙМУНАТА МЛАДЕН ОТ АП 111! СГРЕЙ ГО ПОД ОПАШКАТА ТА ДА МУ МИНЕ КРЪСТА! :) КАТО МИНАВА ПРЕЗ ВХОДА ДА НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА АУТИСТ, ЧЕ АЗ ЩЕ ГО СБИЯ!
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.30 | 13:25

2
БЕЙБИ, ТОВА ДЪРВО ДЕТО ГО ИЗВАДИ ПРЕД ВХОД Г МИ СЕ ВИЖДА МАЛКО. ДРЪПНИ ЕДНА ОТ ТОПОЛИТЕ ОТ ПАРКИНГА И КЪДЕ ТИ СЕ МЕРНЕ ПСЕ ПРАСЕ, МАЙМУНА, СГРЕЙ ГО ПОД ОПАШКАТА! :)

2021.11.30 | 12:33

1
откакто е власт диктатора-комунист Радев ...само убийства, грабежи и смърт по пътищата

Добави коментар

Водещи новини