Водещите новини! Ето кога се свиква НС, нямало тема, по която партиите да не са се разбрали и още...

  • 28 ноември 2021 20:58

  • 1363
  • 1
Водещите новини! Ето кога се свиква НС, нямало тема, по която партиите да не са се разбрали и още...
© bulphoto (архив)

*** Водещите новини на 28 ноември ***

Президентът обяви кога свиква Народното събрание

Президентът Румен Радев свиква на 3 декември от 9.00 часа първото заседание на новоизбраното 47-о Народно събрание.

Президентът свиква първото заседание на 47-ото Народно събрание на 3 декември

Кирил Петков след преговорите за кабинет: Няма тема, по която да не сме се разбрали

"Това бяха 18 много интензивни разговора, четвърти ден подред, но нямаше тема, в която да сложим българския интерес и да не постигнем огромно съгласие. Това означава, че няма значение дали сме леви, център или десни. Пожелавам да изпълним всички точки с реални действия и след четири години България няма да изглежда по този начин". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след края и на последната, 18-та преговрна тема "Международни отношения" между експертните групи за съставяне на коалиционно споразумение с "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България".

Запазване на позицията на България по отношение Република Северна Македония /РСМ/ и нейното надграждане в конструктивен дух, договориха участниците в бъдещата коалиция.

Кирил Петков след преговорите за кабинет: Няма тема, по която да не сме се разбрали

******

Въпреки това апрежението в ляво не стихват

Остава ни още седмица работа по програмата за управление. Тази седмица проведохме важни разговори, предстои и лидерския такъв. Това заяви Корнелия Нинова, лидер в оставка на БСП.

"Важно е да има управление, за да изведем България от кризите, както и да продължим разграждане на досегашния модел на управление", разкри тя.

Коалиционни преговори: Нинова с разкрития за ключовите разговори с ПП

Знам за хора, които са част от Изпълнителното бюро на БСП, които имат повече снимки с Борисов, отколкото с Нинова. Има човек от обкръжението на Корнелия Нинова, който е взел над 150 млн. лева от обществени поръчки на Борисов. Това заяви Кирил Добрев в предаването „Говори сега“ по БНТ.

Според него Нинова визира хора, от които иска да се отърве.

Той отказа да назове човека, когото има предвид. Изтъкна, че първо иска да изчисти този въпрос вътре в партията, а после ще представи информацията публично. Затова очаква лична среща с Корнелия Нинова.

Кирил Добрев попиля Нинова: Участието на БСП във властта е един смокинов лист

******

Греда от строеж се заби в прозорец на апартамент в София

Греда от съседен строеж разбива прозореца на дома на семейство с малко дете в София. Действието се развива в столичния квартал "Кръстова вада".

Собственикът на апартамента разказа, че в полунощ е чул силен трясък, а само късметът и тройният стъклопакет са го спасили от наранявания, смята Светослав Марулев.

Греда от строеж се заби в прозорец на апартамент в София

*******

Поредна трагедия на пътя в страната ни

16-годишно момиче загина при гонка в село Маджаре

16-годишно момиче изгуби живота си след гонка между две коли по пътя Самоков – Говедарци.

Фаталният инцидент се случва вечерта на 23 ноември в село Маджаре. Зад волана на единия автомобил е 20-годишен младеж от село Говедарци, в другия пътуват 16-годишно момиче с приятеля си, който шофира.

16-годишно момиче загина при гонка в село Маджаре

********

Израел забранява на всички чужденци да влизат на негова територия заради Омикрон

Израел забранява на всички чужденци да влизат на негова територия с надеждата да забави разпространението на Омикрон - новия вариант на коронавируса. Мярката влиза в сила тази вечер, съобщиха властите, цитирани от Франс прес.

Влизането на чужденци в Израел се забранява с изключение на случаите, одобрени от специална комисия, заяви в комюнике канцеларията на премиера.

Израел забранява на всички чужденци да влизат на негова територия заради Омикрон

********

Заразените с варианта Омикрон на новия коронавирус не боледуват тежко

Южноафриканците, които са се заразили с варианта Омикрон на новия коронавирус, не боледуват тежко, пишат местната медицинска асоциация.

Случаите на инфекцията в страната, където за първи път беше открита тази разновидност на Ковид-19, не са сериозни, каза пред Би Би Си Анжелик Кутзи, председателка на Южноафриканската медицинска асоциация.

Заразените с варианта Омикрон на новия коронавирус не боледуват тежко

*******

Снежен циклон удря Балканите

Средиземноморски циклон с център над Италия и Адриатика ще определя времето на Балканите в последните дни на ноември. От север се спуска и студен въздух, с който в страната ще се очертае и първата снежна обстановка.

Валежите ще започнат късно в неделя в Югозападна България. В часовете през нощта ще обхванат много райони на страната с по-значителни количества на юг и на изток.

Снежен циклон удря Балканите

*******

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1363 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нищоправец

2021.11.29 | 06:01

1
ПРИТЕСНЕН СЪМ ЗА БЪЛГАРИЯ.ЕДИНСТВЕНАТА СИЛНА СТРАНА НА ТЕЗИ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧЕТА СА ГОЛЕМИТЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ,ОТ КОИТО РАЗБИРАМЕ,ЧЕ СТРАНАТА ВЪРВЯЛА В ПРАВИЛНА ПОСОКА.60% УВЕЛИЧЕНИЕ НА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ,МИГРАНТИТЕ СИ ХОДЯТ,КАТО У ДОМА СИ.РЕАЛНА ИНФЛАЦИЯ НАД 20%,СПАД НА ИНВЕСТИЦИИТЕ,СПАД НА ИКОНОМИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ,ВЛОШАВАНЕ НА КОРУПЦИОННАТА СРЕДА.А ДЕМОКРАТИТЕ ПРАВЯТ ФЕЛ.ЦИО НА ГЕЧЕВ,ОВЧАРОВ И СИНКОВЦИТЕ НА ОТГОВОРНИТЕ ДРУГАРИ.

Добави коментар

Водещи новини