За изборите и лапането

  • 22 ноември 2021 16:57

  • 1766
  • 0
За изборите и лапането
© Pixabay/Novini.bg

„Хвърляме си гласа, а те лапат“…

Кой казва това?

Верният отговор след малко, но преди това: не си ли го мислиш и ти? Разбира се, че си го мислиш. Аз си признавам, че си го мисля. 

Откакто се помним, то не беше ядене, лапане, плюскане, освинване, до такава степен – че да почнат депутатите да се подиграват помежду си, че имат нужда от диета. То не беше бъркане, прибиране, тъпчене по джобове, чували, шкафчета, дюшеци, буркани…

Отчаяни от лапането на депутати, кандидат-депутати, бивши депутати, министри, служители, сдружители, учредители, коалитори и други врагове на диетолoзите в България, хората от народа решиха да видят и те какво е това да лапаш по избори. 

И така…

Първо беше жената от София, която на миналия тур, преди седмица, насред Френската гимназия изяде разписката си. Вероятно в знак на протест, но да не изключваме възможността да е било от приповдигнатост и вдъхновение. Френската гимназия все пак – като символ на френската… революция и любов към свободата – може да е подтикнала реакцията, израза, полета на духа, да е инспирирала, така да се каже, това артистично себеизразяване под формата на арт инсталация/тире/перформанс. 

Французите са известни с нестандартното си изкуство и с революционния си дух. А и с яденето си. Френска кухня, гурме, едно-друго. Изборите също са свързани с лапане. Събрани тези неща ведно - …

Изборите на кантар, ще търсят глътнатата разписка, чакат я да излезе, дават на жената да пие зехтин?

Сега от лапане по изборите доживяхме да видим и това:   …

Член на СИК се жалва, че е напълняла 3 кг заради ниската избирателна активност

В текста ще прочетете: „Член на секционна комисия подаде жалба до РИК 16, че е напълняла три килограма в изборния ден. Заради ниската избирателна активност през целия ден тя уплътнявала времето похапвайки. Жената се оплака, че заради ниската активност през целия ден тя хапвала бисквити, вафли и солети и по нейни изчисления е качила 3 килограма. От жалбата стана ясно, че тя основно беше разтревожена за талията си“, заяви Ивайло Василев, председател на РИК 16“. 

ТРИ килограма за един ден и „Мистър Олимпия“ не може да го постигне! Евалла, РИК 16! 

Което обаче ме кара на мига да заяви подкрепата си за кампанията „Не на допинга в българските избори и вафли!“ #ИзбориБезДопинг #ВафлиСвободниОтДопинг!

Но, успокойте се, нито един обикновен българин НЯМА да наддаде повече от три килограма в пряко следствие от изборите. Няма място за тревога. Обикновено, повечето дори отслабват. 

И така, вдъхновени от лапането покрай изборите, да видим верния отговор на загадката от първия ред. 

„Хвърляме си гласа, а те лапат“…

Кой казва това?

Верният отговор е…. …. 
… 

Ромите от „Столипиново“!

„Хвърляме си гласа, а те лапат. Тоя иска да лапне кокалчето, оня иска, а нищо не правят за народа“.

Кое не е така…?


Ромите в "Столипиново": Хвърляме си гласа, а те лапат

Александър Томов
1766 0

Водещи новини