Хитри търговци монтират кафемашини над тротоара, за да не плащат наем

  • 06 юни 2012 13:18

  • 3569
  • 3
Хитри търговци монтират кафемашини над тротоара, за да не плащат наем
©

Собствениците на кафемашини в Пловдив са започнали да ги монтират във въздуха, за да не плащат наем за общинската площ. Това съобщи шефът на Пловдивския общински инспекторат Владо Илиев, предаде Дарик.

Машините се монтират на фасадите на частни къщи на няколко сантиметра над земята и така реално не заемат тротоарна площ, обясни той. Същият прийом използват и собственици на обменни бюра и ресторанти. Те закрепят табелите с курсовете и менютата над тротоара и избягват плащане.

На свое заседание миналата седмица, местният парламент увеличи с по около 20 лева наема за тротоарно право по Главната и в Стария град. Според новата наредба, наемът за три квадрата скача от 30 на 50 лева месечно, а по 80 лева ще плащат тези, които искат да ползват между 7 и 11 кв.м.

Последвайте канала на

3569 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.09.01 | 19:27

3
Г-н Дянков, похвално е че държите на фиска в страната.Но защо не ударите по индентичен начин, най голямата,ежедневна загуба за държавата?Къде ли е тя?Ами обикновените български пазари,които сигурно са стотици,с хиляди сергии и щандове за храни и зеленчуци,с огромен оборот(храна купува всеки).Пазари,който ще носят десетки милиони данъци,а не десет милиона.Задължете ги със закон по същият начин,ще останете изумен колко са прекупвачите с десетки наети сергии,който освен таксата за сергия,не внасят и 1 стотинка данък,и реализират огромни печалби необезпокоявани от никой вече десетилетия.Там няма конкуренция,а скрит картел.Имаше плахи опити преди за касови апарати,но ялова работа.Идеята за директна връзка с НАП е великолепно решене,което ще рефлектира и в/у другите данъчни приходи.здравни ,социални осигуровки на хората,който продават.100% от тях,са на надница,без договор,или с фалшиви документи на производител.
чичи

2012.06.07 | 12:04

2
Много правилно!!Тя държавата само гледа да смуче таксички,а реално нищо не се прави за подобряване на бизнес климата.Малкият бизнес е обречен на изчезване,а на "Запад"той е гръбнака на икономиката.Както се казва-къде са те,къде сме ние.............
ЗА КАКВО СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ

2012.06.07 | 12:04

1
ДАНЪЦИТЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО СЕ ПЛАЩАТ - ЗАЩОТО СЕ ПРЕДПОЛАГА ЧЕ ДЪРЖАВАТА СЪЗДАВА УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕ И ЗА ТОВА СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИ НО СЛЕД КАТО ДЪРЖАВАТА НИ ОЧЕВИДНО НЕ СЪЗДАВА УСЛОВИЯ НИЕ НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА И ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ

Добави коментар

Водещи новини