Хисарския поп: Нужни са ми 4000 лева за операция

  • 20 ноември 2021 11:44

  • 5592
  • 0
Хисарския поп:  Нужни са ми 4000 лева за операция
© Булфото (архив)

"Много ме боли, но отложих операция. Тръгвам на участия, за да събера пари, и едва тогава ще легна на операционната маса."

Това разкри емблемата на българската музика, Хисарския поп, с истинско име Димитър Андонов, съобщи хотарена.

Изпълнителят, който преди дни отпразнува 80-ия си юбилей, по-рано тази година се подложи на интервенция за подмяна на колянната става в столична болница. През последните години музикантът имаше сериозни проблеми със здравето и дори за известно време се наложи да се придвижва с патерици. Сега емблематичният певец трябваше да подмени и другата става, но плановете му се объркват.

"Нужни са ми 4000 лева за операцията, които искам да събера сам, а не да разчитам на чужда помощ. Аз не съм като фолкпевиците да вземам много пари и да пея 15-20 минути. Хонорарът ми е малък, но пея поне един час, защото обичам работата си. Чакам покани за частни партита. Който има нужда от забавление, да се обажда. Наскоро едни баровци ме поканиха да им пея. Цели 4 часа изкарах, но в един момент краката вече не ме държаха и ми викат: "Чичо Митко, седни да си починеш". Много свестни момчета, знаеха, че имам проблем, и проявиха разбиране", сподели Андонов - изпълнителян на десетилетния хит "Дай си сърцето".

Хисарския поп признава, че също усеща, че животът е много поскъпнал, но вярва, че ще се справи. "Няма да умра от глад, а и имам големи запаси от вино и ракия", добавя с усмивка певецът.

Оперираха Сашка Васева

Novini.bg
5592 0

Свързани новини

Водещи новини