Млад къдроглав пеликан бе освободен в язовир "Розов Кладенец"

  • 01 ноември 2021 17:48

  • 291
  • 0
Млад къдроглав пеликан бе освободен в язовир "Розов Кладенец"
© Pixabay

Млад къдроглав пеликан бе освободен от екипите на "Спасителния център за диви животни" на "Зелени Балкани" и предприятие "Язовири и каскади", язовирен район "Розов Кладенец", съобщават от природозащитната организация.

Язовир "Розов кладенец" е избран за "втори дом" на младата птица, която е изкарала двумесечен период на лечение и възстановяване в Спасителния център.
От "Зелени Балкани" отбелязват, че вече няколко години подред, екипът на язовирен район "Розов кладенец" им съдейства в спасяването на десетки бедстващи пеликани, намиращи се на територията на водното съоръжение.

Макети на птици привличат пеликани с природозащитна цел

Улавянето на подобни птици не е лесна работа и освен опитност от страна на екипа, в такива случаи имат нужда и от достатъчно мощна и маневрена лодка, която е ключов елемент при такива акции и обичайно е предоставяна от поделението на "Язовири и каскади", споделят природозащитниците. Поради тази причина и в знак на признателност за дългогодишното партньорство от "Зелени Балкани" са поканили специалистите от язовирния район да участват в освобождаването на излекуваната птица.

При пускането й в язовира е имало около 30 къдроглави и розови пеликани, към които специалистите се надяват, че младата птица ще се присъедини.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини