Георги Панайотов: Българската армия винаги е била пазител и генератор на национални ценности

  • 29 октомври 2021 15:46

  • 264
  • 0
Георги Панайотов: Българската армия винаги е била пазител и генератор на национални ценности
© Министерство на отбраната

Осемдесет и шест слушатели във Военната академия „Г.С. Раковски“, завършили специалността „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“, получиха днес, 29 октомври, своите дипломи на тържествена церемония. В нея участваха президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, министърът на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

В приветственото си слово министърът на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска подчерта, че Българската армия винаги е била генератор на национални ценности и пазител на националните идеали.

„В едни изключително трудни и сложни времена вие поемате по пътя на вашето кариерно израстване. Вашите знания и академични постижения се ценят високо. Но времената са такива, че като военнослужещи сте длъжни всеки ден да научавате по нещо ново, за да можете да отговорите на сложните предизвикателства, срещу които се изправяме днес. Военният фактор ще има все по-важно значение за националната сигурност. Ще растат изискванията и очакванията към бъдещите поколения командири. Вие трябва да бъдете пазители и генератори на националните ценности“, заяви министър Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска.

Той изрази своята признателност към целия личен и преподавателски състав на Военната академия и към всички випускници за положените усилия в академичната дейност.

„Знаещи, можещи, мислещи офицери са били необходими винаги в периодите на развитие на държавата ни и Българската армия. С пълна сила това важи и днес – в една сложна военностратегическа среда, комплексна, динамична, бързо изменчива, в епохата на високите технологии и тяхното приложение във военното дело и най-вече в периода на модернизацията на Българската армия“. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов на тържествения акт по повод дипломирането на от випуск „Г. С. Раковски“ – II смяна.

Началникът на отбраната бе категоричен, че успешни командири и военни експерти са нужни на Въоръжените сили, за да изпълняват те задачите си по националната отбрана и тези, свързани с колективната сигурност.

„Дипломирането по специалността „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“ ви дава правото и голямата отговорност, а и ние очакваме това от вас, да се включите в генерирането и трансформирането на идеи и концепции за развитието на Въоръжените сили на Република България“, обърна се адмирал Ефтимов към випускниците.

Приветствие към  випуск „Г. С. Раковски“ – II смяна отправи и президентът на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. „Успехът идва при тези, които имат ясна представа за бъдещите задачи и реалности, които си поставят високи цели и осъзнават своята отговорност и значимостта на своето призвание за сигурността и за българската държавност. И в най-сложните времена на исторически предизвикателства и политически превратности за българския офицер винаги е имало един най-висш идеал – България и една най-голяма цел – свободата и добруването на българския народ“, категоричен бе Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който също е възпитаник на Военната академия.

 

 

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини