Приветствие на министър-председателя Стефан Янев по случай Деня на бесарабските българи

  • 29 октомври 2021 14:42

  • 281
  • 0
Приветствие на министър-председателя Стефан Янев по случай Деня на бесарабските българи
© Bulphoto, архив

Днес отбелязваме Деня на бесарабските българи! Независимо от своята историческа участ повече от 200 години да живеят извън пределите на България, те остават неделима част от българската културна и духовна общност. Това се казва в поздравителен адрес на премиера Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен до бесарабските българи.

"Поколения наред бесарабските българи пазят своите традиции и продължават да обичат България. Те са пример за отстояване на българското самосъзнание и свидетелство за силата на българските корени", изтъква той.

Посолството ни в Молдова награди бесарабски българчета в конкурса "Моите български корени"

"На днешния ден изразяваме дълбоко уважение към приноса на бесарабските българи за развитието на България. Приветстваме техните постижения и заедно с тях споделяме искреното желание да запазим и да направим още по-активни връзките между хората. Дълг на българската държава е да осигури достатъчно условия и възможности не само за бесарабските българи, но и за всички наши сънародници извън границите на страната ни", отбеляза още премиерът.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини