37 деца са изведени от приемните си семейства в област Велико Търново

  • 24 октомври 2021 18:24

  • 28557
  • 0
37 деца са изведени от приемните си семейства в област Велико Търново
© pixabay

В област Велико Търново 37 деца са изведени през тази година от приемните си семейства. 9 от децата са върнати при биологичните си родители, а 19 са осиновени, останалите са навършили пълноление. 112 са приемни семейства в областта и са подпомогнати от проекта „Приеми ме“ между общините и Агенция за социално подпомагане по програмата „Развитие на човешките ресурси“.

113 деца, от които 15 с увреждания, се отглеждат в 81-о приемни семейства в областта. В останалите утвърдени на този етап няма настанени деца.

Заличават родители от регистъра на приемните семейства, търсят нови

Великотърновецът Георги Панайотов и съпругата му са приемни родители от 10 години. Трудностите не са малко, коментира Панайотов пред БНР: „Всичко става с организация вътрешно в семейството, така и от институциите добре ни съдействат. Докато ни опознаят в детски градини, в училища, винаги е малко по-сложно. Обясняваш се – това дете е с някаква история, има си някакви проблеми“.

През този месец едно от приемните деца, което навърши пълнолетие, стана майка на момиченце, което бе настанено за отглеждане в същото приемно семейство.

В знак на благодарност за дългогодишните грижи от страна на приемното семейство младата майка кръсти детето си на своята приемната майка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
28557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини