Жители на община Лозница затвориха за час пътя Разград-Търговище

  • 23 октомври 2021 16:47

  • 1774
  • 0
Жители на община Лозница затвориха за час пътя Разград-Търговище
© bulphoto (архив)

Жители на населени места от Лознишко блокираха за час движението по пътя от Разград за Търговище в участъка на кръговото кръстовище до село Трапище. Протестът се организира за четвърта поредна събота.

Недоволството на хората е заради лошата пътна инфраструктура в общината и най-вече срещу обещания, но все още незапочнал ремонт на разбития участък на пътя Дралфа-Чудомир-Лозница, съобщава БТА.

Софийското село излезе на протест заради разбит път

Исканията на хората са елементарни - да бъдат запълнени дупките, зейнали през последните години по пътната мрежа в района, каза Александър Калинов, един от инициаторите на протеста.

Очакванията на протестиращите са това да стане до зимата, за да няма инциденти, изкривени джанти, спукани гуми. Калинов заяви, че през последните три години са отпуснати едва 22 000 лева за ремонт на пътния участък, което по думите му е подигравка.

Подкрепям протеста от самото начало. Всяка седмица съм тук в знак на недоволство срещу лошото състояние на отсечката, каза Васил Василев от село Трапище, велосипедист и водач на МПС.

Участъкът не е ремонтиран от години насам, затова решихме гражданите да се организираме и да предприемем мерки, коментира той.

Организаторите изразиха възмущението си от факта, че никой от областната администрация в Разград и община Лозница не са се отзовали на поканата им за присъствие на протеста. Те обявиха още, че ще продължат с протестите, докато не се вземат окончателни мерки по въпроса, като се заканиха следващия път да са пред сградата на областната администрация.

Протестиращите отправиха и своите извинения към преминаващите, като подчертаха, че това е единствения начин да бъдат чути.

Мая Йорданова
1774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини