В Димитровград бе открит център за бездомни

  • 20 октомври 2021 14:49

  • 267
  • 1
В Димитровград бе открит център за бездомни
© pixabay

Първият по рода си в Хасковска област център за временно настаняване на бездомни лица бе открит в Димитровград. Институцията от резидентен тип ще може да приютява до 20 потребители на социалната услуга, съобщиха от общинския пресцентър.

От там уточниха, че преустройството на бившето общежитие на Икономическия техникум "Проф. д-р Асен Златаров" е на стойност 626 769 лева. Освен на бездомници, то ще осигурява и покрив на изложени на риск от бедност и социално изключване, жертви на трафик, насилие и други форми на експлоатация, различни форми на зависимости, жертви на измами, уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и хора в неравностойно положение.

Мобилен екип ще ваксинира бездомници и скитници в Русе

Домът разполага с кухня с възможност за самостоятелно приготвяне на храна и трепезария, медицински център, приемни и помощни помещения. Изградена е и рампа за достъп на хора в неравностойно положение. Пет са ангажираните в центъра социални работници, допълниха от общината.

"Откриваме двадесет и третата социална услуга в нашата община, която е плод на много работа. Сградата ни бе предоставена от държавата, за да я превърнем в уютен и удобен временен дом за хора, които ще имат нужда от такова място в трудни моменти от живота си. Надявам се все пак в нея да няма много потребители", е казал на откриването кметът Иво Димов, цитиран от общинския пресцентър.

Последвайте канала на

Калина Христова
267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ББ социалист

2021.10.21 | 02:05

1
Няма нужда, те ГЕРБ разшириха гробища навсякъде. И домни и бездомни приемат, на рояци!!!

Добави коментар

Водещи новини