Уранът във водата на Хасково все още е над нормите

  • 15 октомври 2021 18:39

  • 466
  • 0
Уранът във водата на Хасково все още е над нормите
© pixabay

Цената на водата в Хасково няма да се увеличава на този етап, въпреки поскъпването на електроенергията. Поскъпване с 15 ст. на кубик или цена от 3.66 може да се очаква при приемане на новия бизнесплан. Това заяви новият управител на водното дружество в Хасково Божидар Желязков.

„Засега не се очаква ВиК- Хасково да фалира, но влиза в дългова спирала“, коментира Желязков относно  по-високите цени на електроенергията и допълни, че сметката за ток през август е 1 102 000 лв. и тя е разсрочена. Първата половина от нея вече е платена, а втората ще се изплаща в следващите три месеца, предаде БНР.

Водата в Хасково вече е в норма

Желязков, очаква септемврийската сметка на ВиК - Хасково да бъде още по-висока, около 1 300 000 лв. и имало пари за една вноска, а останалата сума отново ще е на разсрочено.

Божидар Желязков заяви, че ще търси помощ от „Българския ВиК холдинг“. Той заяви още, че са предприети мерки за намаляване консумацията на електроенергия. Една от тях е да се оптимизира работата на помпените станции.  В плановете на Желязков е и да се подменят агрегатите в помпените станции, което ще намали сметките за ток.

Остава и забраната за използване на водата пиене и готвене в град Хасково, след като и новото изследване е показало завишени нива на уран. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
466 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини