В Англия: Пламен Петков е истински герой!

  • 01 юни 2012 18:25

  • 3054
  • 5
В Англия: Пламен Петков е истински герой!
©

Британският вестник "Дейли телеграф" от страниците си днес призова лондонското кметство да изпише името на българина Пламен Петков на Мемориала на героичната саможертва в центъра на Лондон. Вестникът предлага и лондонският кмет да почита паметта на Пламен като всяка година организира вечеря за българската общност в Лондон, съобщи БНТ.

32-годишният българин загина на 26 май, когато се удави в морето, докато спасяваше дете. Трагедията се разигра на плаж в малкото курортно селище Уест Уитъринг на 2 часа път от Лондон.

На неохраняемия плаж, където българинът Пламен Петков загина, докато спасяваше 5-годишно дете, и днес играят деца. Ученици от местно училище и учителките им се възхищават на постъпката на Пламен и са категорични, че не биха пуснали децата във водата.

За трагичния случай с Пламен не се знае много. По молба на семейството полицията е забранила на работещите тук да разпространяват каквато и да било информация извън вече официално разпространеното изявление на роднините до медиите. По последни данни обаче Пламен Петков е получил сърдечен удар и е потънал, повлечен от подводно течение. Близките на загиналия в неделя са посетили Уест Уитъринг и са оставили цветя точно под червеното знаме, което забранява влизането във водата.

"Истински герой" - така нарекоха младия българин местните хора и медии. Някои се питат защо се е оказала така, че той единствен се е втурнал да спасява момиченцето. Сега, въпреки призива на семейството му Пламен Петков да получи посмъртно награда за храброст, още няма официална реакция от британските институции.

Можем обаче да обобщим отношението на всички към постъпката на Пламен цветята, поставени в негова памет на плажа в Уест Уитъринг, с коментара в интернет форум - "Пламене, не те познавам брат, но желая да съм смел и благороден като теб. Възхищавам ти се, почивай в мир".

Последвайте канала на

3054 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.04.05 | 00:17

5
bog da go prosti poklon pred nego jalko za roditelite mu
КРАСИМИР

2014.04.05 | 00:17

4
ЛЕКА МУ ПРЪСТ, ИСКАМ ВСИЧКИ ДА ИМАТ НЕГОВАТА ХРАБРОСТ, ЧОВЕЧНОСТ И СЪВЕСТ, ТОЙ Е ПРИМЕР ЗА ЦЯЛ СВЯТ А НЕ САМО НА БЪЛГАРИ И АНГЛИЧАНИ, НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ КАТО НЕГО ХРАБРИ И ВСЕОТДАЙНИ ЗА ДА СТАНЕ СВЕТА ПО ДОБЪР

2014.04.05 | 00:17

3
Poklon!
petar

2014.04.05 | 00:17

2
poklon pred tozi goliam 4ovek

2014.04.05 | 00:17

1
Само можем да се преклоним пред постъпката на този истински Българин!

Добави коментар

Водещи новини