COVID мерките в Габровско остават до края на октомври

  • 14 октомври 2021 18:07

  • 322
  • 0
COVID мерките в Габровско остават до края на октомври
© Google Maps

По-строгите противоепидемични мерки в Габровска област ще са в сила и следващите две седмици, като се предвиждат облекчения за спортните зали и фитнесите. Учениците ще продължат да учат присъствено и дистанционно, на ротационен принцип.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27723

За Габровска област нивата на заболеваемост от COVID -19 са между 690 - 700 души на 100 000 население. Затова Областният щаб реши сега действащите мерки да останат в сила до края на месеца, с известни промени, които засягат спортните зали и фитнесите. Те ще могат да отворят за индивидуални занимания и при заетост от 30%.

Още 4 жертви на коронавируса в Габровско

Ще се допуска и провеждането на спортни мероприятия, но без публика. Запазва се ротационният принцип на присъствено и дистанционно обучение.

От идния понеделник посещенията на малолетни и непълнолетни в моловете ще се допуска само, ако те са придружени от родител или настойник. Заведенията остават да работят при ограничен капацитет, като това може да се избегне, ако персоналът е ваксиниран или преболедувал коронавирус, и допуска клиенти със същия статус или с отрицателен резултат от тест.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27723

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
322 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини