Пожарникарите от Стара Загора спечелиха купата на Българската федерация по пожароприложен спорт

  • 14 октомври 2021 11:41

  • 376
  • 1
Пожарникарите от Стара Загора спечелиха купата на Българската федерация по пожароприложен спорт
© МВР

Независимо от лошото време, огнеборците от област Стара Загора демонстрираха високо спортно майсторство, отборен дух и завиден феърплей. Те спечелиха безапелационно поредното издание на купата на Българската федерация по пожароприложен спорт.

В атрактивната дисциплина „Изкачване с щурмова стълба“ Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска и Деньо Денев завоюваха златния и сребърния медал, като постигнаха резултати от 15,29 и 15,38 секунди. Старозагорската щафета на 4х100м с препятствия, в състав Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска, Таньо Танев, Христо Пеев и Росен Маринов, се оказа най-бърза и стигна до златните медали за 63,73 секунди.

Младите надежди от Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Академията на МВР демонстрираха характер и успяха да спечелят сребърните медали в дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“. Мартин Рашов, Асен Асенов, Петър Петров и Валентин Недков постигнаха резултат от 64,01 секунди.

Втори в комплексното класиране се нареди отборът на РДПБЗН-Плевен. Християн Христов успя да преодолее конкуренцията и да постигне резултат от 15,72 секунди при изкачването на кулата с щурмова стълба.

В оспорваната конкуренция силите на пожарникарите от Враца стигнаха до бронзовите отличия в комплексното класиране. Те завоюваха и трето място в дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“. Христо Христов, Мартин Тонов, Венелин Георгиев и Атанас Симеонов постигнаха резултат от 66,16 секунди.

Неблагоприятните метеорологични условия попречиха да се проведе дисциплината „100 м пътека с препятствия“. Тази година домакин на купата на Българската федерация по пожароприложен спорт бе Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.14 | 12:51

1
"пожароприложен спорт"..... що за спорт ще е това? Някой пали, а другият гаси? Баси спортистите...

Добави коментар

Водещи новини