Разрушиха сграда на метри от случайни минувачи

  • 12 октомври 2021 07:49

  • 710
  • 0
© Кадър - Нова телевизия

Разрушиха сграда на метри от случайни минувачи в София. Отломките, профучали край главите на пешеходците, ги докарали до ужас. Това сигнализира един от потърпевшите. Районът не бил отцепен, твърдят очевидци.

Кметът на Район „Възраждане” Савина Савова обясни, че дружеството, без да спазва одобрения проект, предприема действия по разрушаването на две сгради.

„Указанията не са спазени и с това е нарушена наредбата на Столичната община за управление отпадъците и опазване на чистотата. За това нарушение санкцията за юридически лица е от 700 до 20 000 лв.”, коментира Савова.

Районният кмет обясни още, че с действията си дружеството е нарушило още една наредба на Столичната община. То е започнало е действия по премахване на сградата, без да има издадено разрешение от районната администрация за ползване на част от тротоара за строителна площадка.

Събарят незаконни къщи в пловдивска махала

„Действията по разрушаване на сградата са предприети в събота, в почивен ден. По данните, които имаме, това е станало в интервала между 12:30 и 16 ч. С това е нарушен и Законът за шума в околното пространство”, посочи Савова.

Тя заяви, че заради допуснатите нарушения е стартирало административно-наказателно производство, а строителят ще понесе наказание и ще му бъде наложена санкция.

Калина Христова
710 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини