Дърво падна върху детска площадка, по чудо няма пострадали

  • 11 октомври 2021 09:27

  • 644
  • 2
Дърво падна върху детска площадка, по чудо няма пострадали
© Делян Добрев, фейсбук

Дърво падна върху детска площадка и пейка между бл.3А и бл.4 в ж.к.”Дианабад”, като по чудо няма пострадали. Това съобщи в социалните мрежи кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев.

“Чист късмет е, че на площадката не е имало деца. Район “Изгрев” е един от най-зелените райони на София, но това изисква и непрестанни грижи. Дълги години нищо не е правено в тази посока, кварталите ни са пълни с опасни и изсъхнали дървета, които крият рискове за живота и здравето на гражданите", коментира той. 

И отправи призив към Столична община да "преразгледа и преосмисли формулата за разпределение на средствата по райони, за поддържане на “зелената система”.

Столичната община с амбиция за по-хубави детски площадки

"В “Изгрев” озеленяването е изпълнено на 98%, имаме много стари дървета, част от които са изсъхнали и се налага да бъдат премахнати незабавно. Нуждаем се от повече финансови средства, за да разрешим проблема, в противен случай излагаме гражданите и тяхното имущество на неоправдан риск. През тази година работихме активно и планово в ж.к.”Изток”, тонове трупи и клони бяха премахнати и извозени, но парите, които ни отпусна Столична община, стигнаха за едва 1/3 от територията на квартала. Ситуацията е притеснителна, още повече, че предстоят снеговалежите. За мен, трябва да има диференциран подход и приоритизиране при разпределението на средствата по това бюджетно перо. Картинката е доста различна при гъстозалесените райони като нашия, и за районите, които се намират в софийското поле. Разчитам на разум от страна на “Московска”33.”, коментира кметът.

Снимка: Д-р Делян Георгиев, фейсбук

Борислава Бибиновска
644 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ne taka

2021.10.11 | 10:22

2
.Никой не е врачка да предвиди кое дърво ще падне.Същото е като с тухлите,но на никой не му стиска да руши къщите,все пак сте страхливци.
ne taka

2021.10.11 | 10:21

1
Изсечете дърветата и децата ви да висят с маски на лице в ковидните отделения,та да ви дойде ума

Добави коментар

Водещи новини