Пет емблематични места в страната ще светят в зелено по повод Европейския ден на донорството

  • 09 октомври 2021 15:24

  • 471
  • 3
Пет емблематични места в страната ще светят в зелено по повод Европейския ден на донорството
© Pixabay

По повод Европейския ден на органното донорство и трансплантацията пет български града ще осветят свои емблематични места, съобщи пресцентърът на Министерство на здравеопазването /МЗ/.

След 20.00 часа днес, в зелено - цветът на донорството и трансплантацията, ще бъдат осветени Националният дворец на културата в София, Домът на културата "Борис Христов" в Пловдив, крепостта "Царевец" във Велико Търново, УМБАЛ - Бургас и фонтаните в центъра на град Панагюрище, посочват от МЗ. Оттам информират, че доброволци на Българския младежки Червен кръст ще раздават информационни материали по темата в София (пред НДК), в Пловдив (пред Дома на културата) и в центъра на Панагюрище.

Над 1000 българи чакат за трансплантация

Целта на събитието е да се насърчи общественият дебат и да се повиши осведомеността за донорството на органи, като начин за спасяване на човешки живот.

Европейският ден на донорството и трансплантацията е възможност да се почетат всички донори на органи и техните семейства, както и да се благодари на медицинските специалисти по донорство и трансплантация, се посочва в съобщението.

Весела Найденова
471 3

Коментари 3

Добави коментар
ХХХ

2021.10.09 | 19:08

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.09 | 19:03

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.09 | 18:57

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини