Измамници изтеглиха 3000 лв. от чужда дебитна карта, спипаха ги

  • 08 октомври 2021 14:51

  • 598
  • 0
Измамници изтеглиха 3000 лв. от чужда дебитна карта, спипаха ги
© Bulphoto, архив

Двама са били задържани в РУ-Кирково за използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра. По първоначални данни от дебитна карта били изтеглени около 3000 лв. Картата е била иззета. Работата по случая продължава група „Криминална полиция“ в РУ-Кирково. Това съобщиха от ОДМВ-Кърджали.

46-годишен жител на община Кирково е бил задържан вчера в полицейското управление за принуда и отправени заплахи, свързани с политическите права на гражданите. По първоначални данни от постъпила жалба мъжът се заканил с уволнение към горски служител с обвинение, че не предоставя дърва за огрев на симпатизанти на определена политическа сила. От задържания са били снети обяснения и по-късно е бил освободен по медицински показания.

Мъж и жена са задържани за кражба в София

Започнатата проверка се извършва от група „Охранителна полиция“ в РУ-Кирково с оглед на чл.143, ал.1 във връзка с чл.167, ал.1 от Наказателния кодекс. Продължава работата с лица, които имат отношение към случая.

Междувременно директорът на ОДМВР-Кърджали връчи благодарствени писма на ученици, намерили и върнали чуждо портфейл.

Шестокласниците Петър Делчев, Еге Халил, Михаил Диков, Айберк Хасан и Йордан Йорданов намерили в района на училището мъжки портфейл с лична карта, свидетелство за правоуправление на МПС, контролен талон и 220 евро и го предали в приемната на полицейските инспектори в бл.“Младост“ в областния град. 20-годишният собственик на портфейла бил издирен и вещите му са върнати.

Старши комисар Щерьо Милчев изказва уважение за достойната постъпка, която показва здрава ценностна система и заслужава да бъде пример в обществото.

Петимата ученици получиха днес лично благодарствените адреси, които им бяха връчени в училището.

Последвайте канала на

Novini.bg
598 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини