Игор Марковски: Не вярвам, Джони! Не вярвам! Прости!

  • 06 октомври 2021 12:47

  • 1759
  • 0
Игор Марковски: Не вярвам, Джони! Не вярвам! Прости!
© личен архив

Коментар на Игор Марковски по повод смъртта на обичания кинаджия Джони Пенков. Марковски е известен журналист, актьор и общественик. Завършил е също така икономика и е автор на много популярни проекти в областта на изкуството като „Пеещи артисти” и др., през годините назад два пъти е бил водещ на легендарното тв предаване „Всяка неделя”.

Джони!

Сбогом!

* * *

Ти беше в основата на радиопредаването "Как ще ги стигнем американците" с Тодор Колев, което започна в радио "Витоша", преди да стане телевизионно такова!

Ти ми даде да слушам онези телефонни разговори, които ни докарваха до припадъци от смях!

Ти ми прожектира всички епизоди на "Фокус", за да я има тази памет българска!

Ти ми отвори очите за картините на баща ти - Иван Пенков - и ми разказваше за родното изкуство, както никой преподавател не можеше да разкаже!

Ти имаше желание да издадеш радиопредаванията на дискове - "белким някога младите вземат та ги чуят, белким разберат кои са били тези артисти, белким да научат и за други подобни чешити като нас"!

Ти ми натика в ръцете едни тон-колони - "Само още веднъж да те чуя, че казваш "тон-колони" на музикалните кутии шъ тъ прЕбия" (цитирах те)!

Ти ми даде да чуя руски забранени групи, а аз - бунакът - не ти вярвах, че има такива - отгоре на всичко бяха на рентгенови снимки!

Ти ми подари една касета с твои непубликувани "телефонни" разговори, където имаше един с Рангел Вълчанов - неповторим!

Ти знаеше толкова много и помнеше толкова много, и правеше такива щуротии, че сега нещо май пак послъгваш, нали? Пишат, че си предал Богу дух!

Лъжат, нали?

Ти предател никога не си бил!

Не вярвам, Джони!

Не вярвам!

Прости!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1759 0

Водещи новини