Майстори спекуланти искат по 150 лв. на комин в Перник

  • 31 май 2012 13:05

  • 943
  • 2
Майстори спекуланти искат по 150 лв. на комин в Перник
©

Майсторите в Пернишко значително надули цените на услугите си след трусовете в Пернишко, оплакаха се местни жители, цитирани от Стандарт. Хората негодуваха срещу спекулативната тактика, докато се редяха на опашките за еднократни помощи.

Социалното министерство осигури по 325 лева на пострадалите от природното бедствие.  "Майсторите започнаха да искат по 150 лева на комин. Цената е само за работата - материалите си ги осигуряваш ти", обясняваха хората, които пресмятаха, че отпусната сума едва покрива възстановяването на два паднали комина.

По-рано днес стана ясно, че всички собственици на сгради в София трябва да се погрижат за състоянието на комините си след поредицата земетресения от 22 май насам. Заповедта е издадена от кмета Йорданка Фандъкова вчера, а главният архитект на столицата Петър Диков определи състоянието на комините като "катастрофално".

Последвайте канала на

Novini.bg
943 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.06.04 | 08:58

2
Ама то е проста работа бе! Що не си го направят, кво му има? Качват си стотина тухли, две торби /по 25кг./ да не им тежат цимент, петнадесетина кофи пясък, вода и това е! Бъркаш, зидаш, мажеш! А-аааа, трябва и дупе да се качиш, трябва и ръка да го направи! При положение, че плащаш толкова пари за ток, вода, горива, хляб, сирене, месо, дори ракия и цигари, колко да искат хората бе?

2012.05.31 | 13:23

1
РОСКО-БУРАТИНО-"ирланската пастирка" ще им вземе само по 15 лева......

Добави коментар

Водещи новини