Студентите в МУ - Плевен преминават временно на онлайн обучение

  • 30 септември 2021 07:50

  • 738
  • 3
Студентите в МУ - Плевен преминават временно на онлайн обучение
© Кадър - Нова телевизия

Евакуация и огромни щети след пожара, изпепелил покрива на Медицинския университет в Плевен. Засегнати са около 800 кв. м. покривна част. Вода, която е използвана за потушаване на пожара, също е нанесла щети.

„Има няколко материални щети в една от големите зали на университета, но те ще бъдат отстранени след няколко дни. Очаквам след 10-ина дни да се върнем към присъствено обучение”, каза ректорът на университета проф. Добромир Димитров. В следващите два дни и идната седмица студентите ще бъдат в онлайн обучение.

Пожар избухна в Медицинския университет в Плевен

Най-вероятната причина за инцидента, според ректора, е припламване на искра по време на ремонтни дейности. Той подчерта, че библиотеката към висшето учебно заведение е непокътната. В социалните мрежи се разпространи информация, че цялата литература е изгоряла.

Ректоратът ще бъде затворен за следствие за 48 часа. В него няма да бъдат допускани студенти и преподаватели, а само служители, които са на повикване. Студентският съвет към университета е организирал акция по набиране на доброволци. Около 100 души ще се включат в разчистването. Покривът е бил застрахован. Днес на място ще се извършват огледи от застрахователите и разследващите органи.

Последвайте канала на

Калина Христова
738 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.09.30 | 09:24

3
Да не ме лекуват тия един ден да и!
Образованието свърши

2021.09.30 | 09:02

2
с появата на седесарската демокрация.
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.30 | 09:01

1
Новините ги съчинява неграмотен шизофреник - фашизоид, наричащ протестиращите простаци.

Добави коментар

Водещи новини