Ситуацията с коронавируса на територията на Община Ловеч продължава да е тревожна

  • 27 септември 2021 18:45

  • 624
  • 3
Ситуацията с коронавируса на територията на Община Ловеч продължава да е тревожна
© Община Ловеч

Ситуацията с коронавируса на територията на Община Ловеч продължава да е тревожна, смъртността, в сравнение с предишните вълни, е по-голяма, положението с болничните легла е тежко. Това стана ясно по време на  заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус, проведено на 27 септември следобед.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27529

Щабът взе решение да се засили контрола по паркирането край кооперативния пазар в сряда, това ще стане с помощта на РУ на полицията. Община Ловеч е отложила всички масови събития в предстоящите дни, за да ограничи разпространението на вируса, каза кметът Корнелия Маринова, която ръководеше заседанието.

Всички легла в здравните заведения в Троян (две болници) Тетевен и Луковит са заети, ще се разкриват нови. Тревога изрази и д-р Румяна Нановска от МБАЛ „Д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч, където в интензивното отделение има само едно свободно легло.

В Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ и Природо-математическа гимназия  в Ловеч има по две карантинира паралелки, съобщи началникът на РУО Еленко Начев.

Всяка седмица се ваксинират по около хиляда граждани, като половина са с втора игла, но това не е достатъчно, сподели директорът на РЗИ на д-р Росица Милчева. Заболеваемостта  в общината е около 360 на 100 000 души и се намира по средата в сравнение с данните за страната.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27529

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
624 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар
ANDERS BREIVIK

2021.09.28 | 07:20

3
КЪДЕ СА БОЛНИТЕ?

2021.09.27 | 19:12

2
Ми тя корнелия никога не е ставала за нещо , селска и глупава жена която направиха кмет тя може да гледа само кокошки
ЮЛИ И АВГУСТ

2021.09.27 | 18:57

1
Лятото защо не мислихте, ами пуснахте тука милиони туристи?

Добави коментар

Водещи новини