Градоначалникът на Асеновград сред номинираните за „Кмет на годината“

  • 27 септември 2021 14:50

  • 387
  • 1
Градоначалникът на Асеновград сред номинираните за „Кмет на годината“
© Община Асеновград

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев е номиниран в националния конкурс „Кмет на годината“, иницииран ежегодно от портала kmeta.bg.  Това съобщават от пресцентъра на общината. В последната година, под ръководството на доктор Грудев, като кмет на община Асеновград, са привлечени и вложени милиони средства в града. Инвестира се както в малки, така и в големи инфраструктурни, културни, образователни, спортни и друг вид обекти. По европейски проект е изгражда изцяло наново площадното пространство – то ще придобие съвременен вид.

Предвидено е изграждане на сцена за културни мероприятия, осветление и оформяне на зелени площи, видеонаблюдение, пространства за отдих и други. Предстои и цялостно обновяване на НЧ „Родолюбие“ – от подмяна на дограма и инсталации до ремонт на зрителната зала с ново сценично осветление и озвучаване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Други средства бяха вложени по евро програма и за ремонт дограмата на сградата на община Асеновград, за което бе осигурена и работа за 10 безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“.

В кои часове ще бъде затворен пътят Асеновград – Червен?

Поетапно се започна ремонтирането на стадион „Шипка“, изгради се спортна зала в село Тополово, направи се основен ремонт на залата за вдигане на тежести „Иван Веселинов“, планирано е изграждане на чисто нов спортен комплект, като продължава търсенето на средства за подобряване състоянието на всички обекти за спорт на територията на общината. Кметът на града непрекъснато подкрепя различни младежки инициативи и акции, организирани от млади асеновградчани. Общината финансира фестивали, изложби, концерти и друг вид прояви, за да се стимулира и популяризира сред обществеността дейността на местните културни дейци.

Отделно, въпреки пандемичната обстановка, свързана с COVID-19 и въведените ограничителни мерки за прием на граждани в администрацията, при спазване на противоепидемичните мерки в случаи на неотложни въпроси, доктор Христо Грудев и заместник-кметовете се срещаха с хора, чиито казуси наистина не можеха да търпят отлагане. Вариантите, при които може да се извършва директна комуникация с между хората и администрацията са няколко, част от които – онлайн. Този метод е съвременен и това е бъдещето на света. Сигнали, въпроси и предложения могат да се изпращат на електронния Портал на община Асеновград: https://signals.asenovgrad.bg/ , на e-mail: obshtina@asenovgrad.bg . Жалби пък могат да се входират в деловодството на община Асеновград – в „Информационен център“, разположен на II етаж в сградата на общинската администрация. Oсвен всичко, стартира и нова услуга за улеснение на хората - жителите на общината вече ще могат да плащат през официалния интернет сайт и своите данъчни задължения.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.27 | 15:00

1
Голяма пенюга!

Добави коментар

Водещи новини