Две нови ВиК аварии оставиха без вода части от Хасково

  • 24 септември 2021 18:02

  • 313
  • 0
Две нови ВиК аварии оставиха без вода части от Хасково
© МРРБ

Кризата с водата в Хасково продължава вече трети ден. Две нови аварии оставиха най-големите жилищни комплекси без вода, а в останалите водоподаването беше нарушено.  Там, където я има, водата не е годна за пиене и готвене заради завишени нива на уран, съобщава БНР.

След голямата авария, която беше отстранена вчера, последваха две нови, които оставиха два жилищни комплекса без вода и днес.

В училище "Шандор Петьофи" денят е неучебен заради невъзможност от почистване и дезинфекция. 

Три ВиК дружества обединиха усилия за отстраняване на голямата авария в Хасково

В квартал "Орфей" в края на работния ден все още чешмите бяха пресъхнали: 

"Три дни ние нямаме вода. Държа да подчертая, че това е в условията на пандемия, в дни на COVID-19. Водата от чешмите не става за пиене не от сега, а от много време. Когато дойде, дори и не можем да си налеем вода и да си измием чиниите както трябва", споделят потърпевши.

От общината информираха, че в детските градини е доставена минерална вода. "Наши слушатели сигнализираха, че има празни водоноски, които от вчера са разположени на възлови места в града", посочват от общината.

От РЗИ препоръчват там, където има вода, да не бъде ползвана за пиене и готвене заради завишени норми от естествен уран. Изследванията на водата, които правят РЗИ  и ВиК, все още не са готови.

Мая Йорданова
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини