Новият транспортен министър с внезапна инспекция на жп депата в София и Илиянци

  • 24 септември 2021 16:21

  • 912
  • 0
Новият транспортен министър с внезапна инспекция на жп депата в София и Илиянци
© Булфото (архив)

Недобросъвестно изпълнение на договора за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ и отчетливо забавяне в извършването на основните ремонти е установил при внезапна инспекция в жп депата София и Илиянци служебният министър на транспорта информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Повод за инспекцията на Алексиев е, че предоставената информация за изпълнението на договора по проекта за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ е недостоверна. "Към момента е направена само текуща поддръжка на мотрисите и е изгубено време в период от една година и девет месеца по възстановителните и основните ремонтни дейности", е уточнил министърът. Той е подчертал, че няма да допусне неефективно разходване на средства при изпълнението на ремонтите на влаковете. 

Христо Алексиев прие управлението на транспортното министерство от Георги Тодоров

По време на проверката Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в е поставил условие към "БДЖ - Пътнически превози" и изпълнителя "Алстом" в кратък срок да се изготви нов линеен график, който да му бъде представен в началото на октомври. Министърът е изискал среща с ръководството на "Алстом" в сградата на министерството във връзка с установените закъснения по реализирането на проекта.

"Необходим е строг контрол на всички дейности, които оперират БДЖ, за да може превозвачът да предоставя по-добра услуга за пътуващите", е казал Алексиев. Той е посочил, че няма да позволи повишение на цените на билетите и ще обсъди това другата седмица с ръководния екип на БДЖ.

Филип Епитропов
912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини