В кои часове ще бъде затворен пътят Асеновград – Червен?

  • 24 септември 2021 15:22

  • 467
  • 0
В кои часове ще бъде затворен пътят Асеновград – Червен?
© Община Асеновград

Заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров се срещна с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) по повод ремонта на пътя за Кърджали. На място той се увери, че ремонтните дейности по отсечката се извършват предварително определен график. По време на срещата стана ясно, че към момента движението се осъществява в двете посоки по околовръстното шосе на Асеновград в посока Червен. До селото пътят е изпълнен, като е положен първи пласт асфалт. Ремонтни дейности се извършват в участъка от разклона за околовръстното шосе до табелата на Асеновград. През предстоящите почивни дни (25.09.21 г. и 26.09.21 г.) движението на моторни превозни средства (МПС) ще бъде безпрепятствено, отново през околовръстното шосе, включително и след село Червен.

„От понеделник (27.09.21 г.) до петък (01.10.21 г.), във връзка с полагането на втория пласт асфалт, от 07:30 ч. сутринта до 18:00 ч. вечерта споменатият път ще бъде цялостно затварян. През останалата част от денонощието, през околовръстното шосе до село Червен, пътният участък ще бъде отворен и ще може безпрепятствено хората да се придвижват“, увери пред медии заместник-кметът Димитров. Той допълни, че „с цел осигуряване на транспорта за Червен, Долнослав и Тополово и през следващата седмица ще продължи изпълнението на намаленото разписание от междуселищния транспорт през село Поройна, за да можем да се осигури достъп на хората между населените места“. Маршрутите на автобусите може да откриете ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/vremenno-se-zatvarya-za-dvizhenie-patyat-asenovgrad-s-cherven . Същия обходен път могат да ползват и шофьорите, на които се налага да пътуват от и за Кърджали.

В Световния ден на ходенето безплатен вход за Асеновата крепост

Община Асеновград призовава хората да спазват пътната маркировка и обозначенията, да съобразяват скоростта, с която се движат, и да не навлизат на пътното платно по време на обявените часове за затварянето му, с цел да не се допускат инциденти с автомобили и граждани или нарушаване на работния процес на тежкотоварните автомобили. От първите снимки по-долу може да се види работният процес на машините, както и състоянието на пътя по време на ремонта, а от последните – моментното му състояние.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини