Родителите на починалото момче в пловдивска болница оспорват епикризата

  • 24 септември 2021 08:06

  • 2786
  • 2
Родителите на починалото момче в пловдивска болница оспорват епикризата
© Кадър Нова телевизия

В началото на седмицата „Здравей, България” разказа за смъртта на 18-годишно момче от Пловдив.

Той  издъхва в болница в града, а според родителите му има допусната лекарска небрежност. От здравното заведение от своя страна обявиха, че има съмнения за претърпяно ПТП и късно потърсена помощ. "Остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност" - това пише в епикризата на момчето. Данните са от документа, с който разполагат родителите. Заключението от аутопсията обаче още не е ясно.

Етичната комисия на БЛС е с вързани ръце за случая с починалия 18-годишен младеж в Пловдив

"В епикризата пише, че причината за смъртта е остра сърдечна и дихателна недостатъчност. Това е усложнение, което са констатирали като причина за смъртта. Но причините, които са довели до това усложнение не са посочени в епикризата. Възмутени сме от становището на ръководството на болницата, за последиците и начина на причиняване на тази смърт, която за нас е безспорно поради безгрижно и безотговорно отношение на целия персонал", заяви днес пред Нова телевизия бащата на починалия младеж Йордан Давчев. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2786 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.24 | 08:45

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

2021.10.01 | 16:57

2
Ей смешно клонирано зомби я не обиждай хората. Такива червени болни мозъци като теб трябва да ги кастрират да не се размножават!

Добави коментар

Водещи новини