Променя се движението утре в София заради велошествие

  • 21 септември 2021 19:56

  • 527
  • 1
Променя се движението утре в София заради велошествие
© Булфото (архив)

Променя се организацията на движението на 22 септември в София заради велошествие в рамките на "Европейска седмица на мобилността-2021". Това съобщават от Столичната община.

От 8.00 часа до приключване на инициативата в сряда се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл."Княз Александър I". От 8.00 до 20.00 часа утре се забранява влизането на пътни превозни средства по бул."Цар

Освободител" - между пл."Независимост" и бул."Васил Левски", с изключение на преминаването на кръстовището на ул."Г.С.Раковски" и бул."Цар Освободител".

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението.

В рамките на Европейската седмица на мобилността и Деня без автомобили на 22 септември се предвиждат няколко инициативи, допълват от общината. Ще започне предизвикателството "Дай почивка на автомобила" за ходене пеша и с велосипед, което ще се реализира чрез мобилното приложение Cardio Athletic. То ще продължи месец, разделено на две категории - "Ходене" и "Колоездене", с цел постигане на определени километри за трийсетте дни.

От 10.00 часа ще започне велопоход от пл."Княз Александър I" и ще продължи до парка с езерото в ж.к."Дружба". В интервала 11.00-13.00 часа хората могат да се повозят на ретротрамвай по маршрута: надлез "Надежда" - Централна гара - "Лъвов мост" - Централни хали - пл. "Гарибалди" - пл. "Журналист", се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.21 | 20:35

1
Сергей Станишев ли ще кара трамвая откак онуй другото комуне ритна камбаната?

Добави коментар

Водещи новини