Слабият интерес затваря пункта за ваксинация срещу COVID-19 в Кърджали

  • 21 септември 2021 13:29

  • 317
  • 0
Слабият интерес затваря пункта за ваксинация срещу COVID-19 в Кърджали
© Getty Images/Guliver (архив)

Мобилният пункт за поставяне на ваксини срещу COVID-19 в Кърджали спира работа, каза пред журналисти директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

Като основна причина той посочи слабият интерес и отчете, че за 13 дни работа на пункта, от него са се възползвали 50 човека. За разлика от мобилната възможност, интерес към ваксинирането в региона има, допълни д-р Кирчев като отчете, че дневно срещу COVID-19 се ваксинират средно около 300 души.

Броят на поставените до момента ваксини е 57 689, като 28 982 са втора игла.

Област Кърджали се нарежда на едно от челните места в страната по ваксинирани на глава от населението. За постигнатите високи резултати, Регионалната здравна инспекция е отличена със заповед на министъра на здравеопазването д-р Кацаров.

Заповедта бе връчена на директора на Инспекцията от заместник-областният управител Павел Гатев, по време на днешното заседание на Областния кризисен щаб.

7-годишно момиченце е сред поредните жертви на COVID-19 в страната

На него бяха посочени и вероятните причини за липсата на ковид зона в региона. По думите на д-р Кирчев, до момента никой медицински център или ДКЦ не са проявили интерес. Според него основна причина е липсата на лекари, които да работят в такъв център.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини