Нови „Спасители“ или най-после ще се хващаме за работа?

  • 20 септември 2021 16:01

  • 6040
  • 0
Нови „Спасители“ или най-после ще се хващаме за работа?
© Булфото/Novini.bg

Подозрителен ли съм към нови проекти и проектоспасители? Да. 
Обнадежден ли съм обаче в същото време? Да. 
Аз луд ли съм? Ами цял живот живея в България, вие как мислите? 

За едно е много права Ренета Инджова и то е: „Искам да кажа на тези млади хора (Петков и Василев - б.р.), идващи отвън, че ще им е доста трудно да се имплантират тук. Ние сме по невежество и по корумпираност елит, който няма равен на себе си и да не си въобразяват, че могат това да го разрушат“.

За невежеството не ми се отваря дума изобщо, че е тъжна тема в страната на чипираните антиваксъри, които се гордеят, че са прочели САМО една книга в живота си. Това – настрана…

Корумпираност (те са свързани нещата, щото без тъпаци няма и тарикати, но…)…

Факт е, че са оплетени като свински черва от най-високото ниво до селските кметове и съветниците, които трудно могат да пишат и четат и чиновниците по села и паланки. Всеки е в играта за келепира и всеки се е украсил с „патриотични“ слова. И понеже краставите магарета се надушват, този „несвят съюз“ на далавераджиите в България се е ширнал от Дунав до Родопите и от Кюстендил до Шабла. Като секта са и не е нужно всички да се познават помежду си, за тях е важно да познават някой, който познава някой, който познава „някой“. 

Ето в ТОВА влизат Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически

Дали те знаят в какво влизат? Разбира се, че знаят, безумно е да ги подценяваме. 

Дали надеждите им са по-големи и скоро ще се разочароват от блатото? Естествено, това е естественият ход на нещата: птиците летят, водата е мокра, лидерите се разочароват в България. Едно е да тичаш спринт с краткосрочни цели – като служебен експерт, друго е да градиш политика за оттук до безкрая. 

Въпросът е какво ще последва след това – след като се разочароват. Дали ще се откажат? Дали ще намалят темпото? Дали ще направят грозни компромиси? Дали ще решат, че в спасяването на неспасяема България няма смисъл и ще решат единствено да се „облажат“? Дали ще продължат да работят здраво и дали ще намерят начин да отрежат ръцете на онези, които неминуемо ще им пречат? 

Въпроси, на които никой все още не може да отговори. Дори самите те. 

Дали е хубаво, че имаме поредните „спасители“? И да, и не. Щеше да е по-хубаво да имахме вече изградена политическа култура и силни традиционни партии, които да имаха доверието ни. Но нямаме. Петков и Василев може да не са „спасители“ (надявам се хората да чуват кавичките в главата си), а да са бачкатори. А това, че са нови… всеки е нов в началото. 

Едно обаче знам със сигурност: не са били ничии шофьори и охранители – на никакви хора с гнусна репутация (не „сенчеста“, не „съмнителна“, говорим за гнусна), не са били приятели с мутри, не са пели, свирели и танцували по рождени дни и погребения на мафиоти, не са свързани с бизнеси на бегълци, търговци на контрабанда, не се свързват с имена от ДС. Дори напротив – единият е сред учредителите на „Да, България“ – единствените, които в коалицията си със „Зелено движение“ са неопетнени от тежкото сектантско минало на Държавна сигурност и октоподните ѝ фирми и фирмички. 

Едно е да си „спасител“ с дебели кавички, друго е да си просто нов на хоризонта. 

Досега „спасителите“, които се кандидатираха за народното доверие, през последните има-няма 30 години, имаха солидни „връзки“ я с ДС, я с мафията (дъщерята на ДС), я с по-обикновени и прости мутри, я имаха да си връщат имоти или просто да си връщат на България за нещо от миналото. 

Все неща, които при Петков и Василев изглежда липсват. 

А това, че се опитват да „сготвят“ Петков, че е канадски гражданин… честно казано – радвам се, че е така. Щом, след толкова ровене в компромати, това е единственото, което успяха да извадят – радвам се. Бъдете сигурни, че е паднало бая ровене. Едно канадско гражданство (и то вече прекратено, не забравяйте!) ако ни е проблемът, ние трябва да сме най-чистата и свята република на тая земя. Ама май не сме…

А относно това откъде ще „дърпат“ или „черпят“ гласове… много е рано все още за тези пророкувания, по-кротко. Изборите са чак на 14 ноември. Тепърва могат да се случат много неща, много ръце могат да бъдат подадени, много нова информация може да се появи. 

Някак нелогично ми стои разни „корифеи“ на общественото мнение (особено на правенето на такова) да ни плашат, че щели да „дърпат“ от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от, а в същото време в редиците на самата Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от да цари спокойствие и да се правят призиви да не се воюва, да не се върви на „братоубийствена“ война с новия проект на Петков и Василев. Спокойно, никой, който няма петолъчка в главата, не е уплашен, по-скоро „обнадеждени“ е думата, която търсите. 

И трябва всички да си набием едно в главите (най-после!): дори истински добронамерени хора да дойдат да управляват, чудо за една нощ няма да се случи. Всички ще трябва да работим. Всички. Ще спрете да търсите на кой на бутнете подкупче, ще спрете да се секнете по улиците, ще спрете да викате: „а за мене ква е далаверата в това?“, ще карате внимателно, ще спазвате законите, ще спрете да си хвърляте фасовете по улицата, ще спрете да си мислите, че свободата е свобода само за вас, а за другите не е необходима, ще си научите децата на уважение и труд, а не на „мачкай, сине, да те уважават, ти ще си далавераджийче, да работят глупаците!“, ще уважавате правата на всички, независимо дали са ви симпатични или не, ще работите съвестно работата си, ще плащате съвестно на работниците си, ще се образовате и ще образовате децата си!

И тогава заедно може да отлепим от дъното. Иначе… ще чакаме еволюцията. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
6040 0

Водещи новини