Започна водолазното учение на ВМС с международно участие "Тритон - 2021"

  • 17 септември 2021 12:17

  • 269
  • 0
Започна водолазното учение на ВМС с международно участие "Тритон - 2021"
© Булфото (архив)

Флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС e домакин на водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „Тритон - 2021”. То се провежда за първи път и в него участват водолазни екипи от военноморските сили на Румъния и САЩ със специално оборудване, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Учението се провежда в териториалното море на Република България и е насочено към усъвършенстване на взаимодействието между различните държави-членки на НАТО при прилагане на съюзните стандарти във водолазната дейност и подводното обследване. Подготовката на военнослужещите в рамките на „Тритон – 2021“ преминава на два етапа. До 19 септември се провежда подготвителната фаза на учението с цел формиране на тактическите единици и предварително обследване на районите. От 20 до 24 септември участниците от България, Румъния и САЩ ще проведат действия на море. 

Военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби провеждат тактически учения

Ръководител на учението „Тритон – 2021“ е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС флотилен адмирал Велко Велков, а непосредственото управление на тактическите единици е възложено на капитан I ранг Даниел Тодоров - командир на дивизион кораби със спомагателно назначение, дислоциран в Пункт за базиране - Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини