Жители на Айтос излизат на протест след фаталната катастрофа

  • 16 септември 2021 07:49

  • 939
  • 0
Жители на Айтос излизат на протест след фаталната катастрофа
© Булфото

Жители на Aйтос излизат на протест на кръстовището пред Горското стопанство, където преди три дни 33-годишен мъж и двете му деца загубиха живота си вследствие на тежка катастрофа. Протестът ще е под наслов „Стига жертви“ и ще се състои в събота от 13 часа. Хората настояват за обходни маршрути и поставяне на кантари, през които да минават тировете.

Пътят от Провадия към Айтос се спуска под голям наклон и само в рамките на 10 минути вчера саОбявиха резултата от алкохолната проба на водача на камиона, убил трима в Айтос преминали 20 тира в двете посоки.

 

Камелия Генова, която живее на близо, твърди, че децата които отиват на училище, минават по няколко пъти през района. Моето дете е било в градинката 10 минути преди инцидента, казва още жената. Ако трябва всеки ден ще излизаме на протест, категорична е тя.

„Виждам тук една магистрална отсечка, никой не спазва ограничението, камионите са винаги натоварени, минават и коли, и мотори. Поне от 30 години на това място стават произшествия", твърди мъж, дошъл на подкрепи протеста.

„Организатори на протеста са всички жители на града, тъй като проблемът наистина е от години", посочва Камелия Генова.

Последвайте канала на

Калина Христова
939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини