Увеличават се децата и учениците в община Радомир

  • 14 септември 2021 14:10

  • 147
  • 0
Увеличават се децата и учениците в община Радомир
© Pixabay

Увеличават се децата и учениците в община Радомир, съобщи на БТА Елисавета Кирилова - директор на дирекция "Финансово-административно и правно обслужване". В класните стаи и в детските заведения в общината ще влязат 1382 деца и ученици. Те са с 19 повече спрямо миналата година.

За първи път ще прекрачат училищния праг 127 деца от общината, с 6 повече от 2020 г. Възпитаниците на детските заведения са 570, или с 9 повече спрямо предходната година.

С над 7% ръст на учениците във Велико Търново

Наблюдава се бавна и трайна тенденция за нарастване на децата и учениците в общината, коментира Кирилова. По думите й интересът към района се е увеличил заради близостта до София и COVID ситуацията, при която доста жители на столицата са се преселили в Радомирско.

В община Радомир има 4 основни училища, едно начално и три гимназии. Децата се обучават в три детски заведения. Към една от детските градини се строи допълнителен корпус, за да се поемат още желаещи, тъй като групите са с максимален капацитет, поясниха от общината. Разкрита е предучилищна група в училището в село Извор, догодина се очаква да има такава група и в училището в село Дрен.

Весела Найденова
147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини