Масови проверки за спазване на мерките в област Сливен

  • 14 септември 2021 08:50

  • 314
  • 1
Масови проверки за спазване на мерките в област Сливен
© Pixabay

От 6 до 12 септември, включително, са извършени 507 проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на Сливенска област, съобщиха от областната администрация.

19 от проверките са извършени от съвместни екипи на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ, ДИТ, представители на областната и общинската администрации в Сливен.

Повече новозаболели от COVID-19 за седмица в община Сливен

Посетени са 63 заведения за обществено хранене и кафенета. Проверките в търговски обекти са 218, като повечето от тях са извършени от служители на Районните управления на МВР. Над 140 са в обществения транспорт, предприятия и др. Едно лечебно заведение е посетено по сигнал за струпване на хора.

Предупредителни протоколи са издадени на управителите на две заведения за обществено хранене и на водачите на два автобуса. Съставени са 65 акта за административни нарушения, предимно за неносене на предпазни маски за лице в закрити площи, в обществения транспорт, на автогарата и други обекти.

Засиленият контрол бе въведен с решение на Областния кризисен щаб заради усложнената епидемична обстановка и увеличаващата се заболеваемост от COVID-19. Спазването на противоепидемичните мерки цели да се ограничи разпространението на заразата.

При посещенията на екипите се дават разяснения и се оказва съдействие на управители и собственици на обществени обекти в прилагането на мерките, посочват от областта.

Радина Лазарова
314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
златарчанин

2021.09.14 | 09:23

1
елате в нашия град 5090 ,но без предупреждение на общината,защото зам. кмета веднага се обажда на магазинчетата и институциите да си слагат маска през деня,че ще има проверка; елате да видите как сутрин в магазинчето на на Д.Стайкова, Кожухаря и т.н. се събират от кол и въже, един до друг, пият кафе, ядат сладки и клюкарстват на 30 см едни от други, и по центъра е същото в магазиниет влизат по 10 души без маски и продавачките и те без маски, а в супера продавачките пипат с голи ръце флейки, месо, дърпа с пръсти, за да откъсне салам нарязан на парчета и пипа миг след това парите и така със следващия клиент, никаква хигиена,никакви мерки, тук полицията понякога прави проверки, но никога не глобява щото са приятели, пък и те полицайчетата само трима, и в общината маските им висят на едното ухо или под устата,в пощата без маски, по центъра седят пред супера ,пият кафета без маски на масите, приказват си часове наред;РЗИ да дойде да види какви фекалии и урина плуват в деретата и на 10 м от едно дере има хранителен магазин

Добави коментар

Водещи новини