Министър Кузманов откри първата за страната ни Световна купа по паркур

  • 11 септември 2021 21:41

  • 832
  • 2
Министър Кузманов откри първата за страната ни Световна купа по паркур
© ММС

Министърът на младежта и спорта Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище участва в откриването на първата Световна купа по паркур, на която България е домакин. Спортният министър награди призьорите в отделните категории.

При мъжете в свободния стил победител станa представителят на Швеция Елис Торал, а след него се наредиха Йоаким Деоторидис от Гърция и Евгений Ароян от Русия. При жените в категорията за скорост над всички беше шведката Миранда Тиблинг, следвана съответно от Стефания Зитис от Австралия и Лили Руел от Франция.

Йорданка Фандъкова: За мен е чест София да бъде за първи път домакин на Световната купа по паркур

По рано през деня българският представител в свободния стил Мартин Димитров зае седмо място във финала.

„За мен е чест на присъствам на първата Световна купа по паркур, на която страната ни е домакин. Това е и единственото състезание от този ранг в света, което се провежда тази година. Искам да поздравя организаторите за силата да го проведат и то в този труден момент по време на пандемия. Поздравления за състезателите, които вече показаха уменията си. Пожелавам им още много успехи в предстоящите състезания“, каза министър Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище по време на церемонията.

В Световната купа по паркур участие взеха близо 50 състезатели от 20 държави. В награждаването се включиха още кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, председателят на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и председателят на организационния комитет на състезанието Йордан Йовчев. За да проследи на живо надпреварата, в София пристигна и президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, който е един от инициаторите за включване на паркура в гимнастическото семейство.

Теодора Александрова
832 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.12 | 07:20

2
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.
Махайте ги тия пyтки жалки

2021.09.12 | 05:47

1
Заради пет жалки пишлемета - уродлив човешки отпадък - вдигат джангър цял ден и цяла вечер,

Добави коментар

Водещи новини