Представят програмата за развитие на селските райони на Празника на розата

  • 29 май 2012 11:35

  • 1003
  • 0
Представят програмата за развитие на селските райони на Празника на розата
©

Програма за развитие на селските райони ще представи Министерството на земеделието и храните на Празника на розата в Стрелча и на нестинарския събор в с. Българи, пише "24 часа".

На двете мероприятия експерти от министерството ще запознават посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. Гостите ще могат да се информират за новостите по програмата и за предстоящия прием на заявления по нея. За целите на мероприятието ще се използва подвижен информационен център.

В събота организаторите на фестивала в Стрелча ще пресъздадат вековната традиция по ритуалния розобер, а кулминацията е изборът на Царица Роза.

На 3 юни ще се проведе единствения по рода си Нестинарски събор в с. Българи, община Царево. В съхраненото нестинарско селище всяка година се спазва стародавната дата на изпълнение на целия обред. Танците в жарава под звуците на тъпан са уникални за цяла Европа и ежегодно над 7500 души пристигат в селото, за да се насладят на празника, допълва "24 часа".

Последвайте канала на

1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини