Вдовицата на Самоковеца в битка за наследството му

  • 29 май 2012 07:03

  • 3309
  • 0
Вдовицата на Самоковеца в битка за наследството му
©

Вдовицата на Косьо Самоковеца води отчаяна война на няколко фронта заради тежкото му наследство, твърди в. "168 часа". От НАП искат от малолетния син на Самоковеца Константин-младши да плаща данък наследство за имотите на баща си в Лондон.

Когато Самоковеца е убит, детето още не е родено, а апартаментът на Острова е под запор до края на делото срещу вдовицата за пране на пари. Освен с недвижимото имущество вдовицата има проблеми и заради луксозните автомобили на разстреляния си съпруг. Единия от джиповете Ангелина вече е продала на Румен Гайтански-Вълка, а другия - на брат му Мартин. Вдовицата на контрабандист №1 от миналото води битка и с МВР за два пистолета и ловна пушка, които Самоковеца е предал в РПУ-Сливница месеци преди да го убият.

Когато е ликвидиран на 6 декември в центъра на холандската столица Амстердам, бременната му съпруга не е с него. Косьо Самоковеца, който приживе е приближен на властта, оставя в наследство на бившата си съпруга куп афери, разследванията за които тръгват веднага след разстрела му.

Истинските битки на Ангелина Димитрова с Темида обаче тепърва предстоят. След убийството в Амстердам започва данъчната проверка на имотите и фирмите, свързани със Самоковеца от януари 1999 до декември 2003 г. Месеци след смъртта на съпруга си Ангелина подава данъчна декларация за наследените от сина им имоти. Така малкият Константин е подложен на данъчна проверка за период, през който не е бил роден.

По закон Косьо-Младши става наследник на активи и имоти за над 3 милиона лева. Детето на Самоковеца идва на бял свят след убийството на бащата. Когато е на едва 2 години майка му е изненадана от данъчните с ревизионен акт за 88 000 лева налог за наследството си.

За да бъде точно определено наследството, данъчните изчисляват пазарната стойност на машини, съоръжения и имоти, сред които е апартаментът в Лондон.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини