Включиха и БНР в общата аварийна система чрез горещи телефони

  • 28 май 2012 20:00

  • 548
  • 2
Включиха и БНР в общата аварийна система чрез горещи телефони
© Булфото

Eврокомисарят по бедствията и кризите Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование се срещна днес с генералния директор на Българското национално радио Валери Тодоров по повод реакцията при кризи и бедствия и ролята на обществената медия за информиране на населението.

Българското национално радио има уникална функция, тъй като може да стигне до всеки дом и всеки човек и за това е важно, че общественото радио реагира бързо и подаде информацията за земетресението навреме. За да се осигури надеждност на информацията, в БНР е свършена много работа преди и по време на последното бедствие, отчете еврокомисарят по бедствията и кризите Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование при среща с ген. директор на БНР Валери Тодоров.

В случай на бедствие е важно хората да получат обективна информация, която да ги насочва и зачестилите бедствия ни учат как да получаваме и предоставяме обективна информация. Българските власти имат готовност да въведат ред и по отношение работата на БНР по време на кризи и капацитетът на БНР ще бъде оценен и ще се впише в националната програма за превенция при бедствия и кризи, каза още еврокомисарят по бедствията и кризите, информира БНР.

Важно е държавата да изгради общ механизъм за съгласуване на информацията и да се постигне консенсус за ролята на всяка от институциите, заяви генералният директор на БНР Валери Тодоров след срещата си с еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

В момента БНР е включено в общата аварийна система чрез горещи телефони и общественото радио е в състояние да реагира при бедствия, аварии и катастрофи по всяко време.

Последвайте канала на

Десислава Станева
548 2

Коментари 2

Добави коментар
по бедствията? На при бедствието-само думи от нея

2012.05.29 | 08:07

2
Еврокомисарят по бедствията НЕ УСПЯ ДА ИЗДЕЙСТВА и едно евро за бедствието в България. За какво ни е тогава да стои там и да получава заплата?! А и Европа -за какво ни е щом и в труден момент не дава нищо?! Но на Гърция- с пълни шепи!!!!!!
Мечо Пух

2012.05.29 | 07:28

1
Тези в 18.00ч. си слагат шапките и за нищо не им пука,парите за платените коментари вече са си ги взели!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини