Десетки се простиха с актрисата Виолета Бахчеванова

  • 26 август 2021 13:42

  • 2107
  • 1
Десетки се простиха с актрисата Виолета Бахчеванова
© Булфото

В Народния театър започна поклонението пред голямата актриса Виолета Бахчеванова, която почина на 86 годишна възраст.

Десетки се стекоха, за да си вземат последно сбогом с актрисата.

Почина Виолета Бахчеванова

Тя е завършила ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1959 г. в класа на проф. Филип Филипов. Омъжена е за актьора Васил Стойчев. Заедно с него представят рецитали и поетични спектакли в България и чужбина. През 2001 г. излиза нейната книга „...А театърът може без всеки от нас“. През 2013 г. артистичното семейство получава награда Икар за „Изключителен творчески принос към българския театър“.


Виолета Бахчеванова отдава 33 години от живота си на сцената на Народния театър "Иван Вазов", където създава емблематични роли в повече от 50 спектакъла в класически и съвременни, чуждестранни и български пиеси под режисурата на водещи имена в българския театър. Незабравими са ролите й на  Мария Десислава в "Иван Шишман", Глафира в "Егор Буличов и другите", Маркиза Спина в "Хенрих IV" или Мария Стюард в "Мария Стюард", Лейди Бритомарт в "Майор Барбара".

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2107 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.08.26 | 14:36

1
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

Добави коментар

Водещи новини