Изпуснаха язовира над Сливовица

  • 28 май 2012 12:50

  • 843
  • 0
Изпуснаха язовира над Сливовица
©

Част от водата на язовир ''Кандиловец'' в Златарица е била изпусната контролирано заради опасност от преливане. Операцията е осъществена вчера в 9,50 ч. от група "Спасителна дейност'' към Областното управление ''Пожарна безопасност и защита на населението".

Сигналът е подаден от кмета на Златарица Пенчо Чанев. Техническата помощ е осъществена с един автомобил и трима спасители. Екипът, с помощта на лодка, е осигурил достъп до изпускателните кранове на язовира. Към момента няма опасност за гражданите, живущи в близките населени места, уверяват от полицията.

Вчера районът на пострадалите от наводненията златаришки села отново бе посетен от областния управител проф. Пенчо Пенчев, заедно с кмета на Златарица Пенчо Чанев и заместник-кмета Веселин Чанев. Те обиколиха къщите в Дедина и Росно и огледаха района на свлачището по пътя за Средно село.

Свлачището е под постоянно наблюдение, както и нивото на река Бебровска, която не е спаднала, тъй като обилните валежи продължават. Днес се очаква да бъде сформирана комисия в община Златарица, която ще събира и анализира информация за пострадалите къщи и за щетите, нанесени от наводненията в трите села - Сливовица, Росно и Дедина.

Последвайте канала на

Novini.bg
843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини