МВнР: Деветима българи, евакуирани по-рано тази седмица от Кабул в Доха, вече са у нас

  • 22 август 2021 14:59

  • 481
  • 2
МВнР: Деветима българи, евакуирани по-рано тази седмица от Кабул в Доха, вече са у нас
© МВнР

Деветима български граждани, които бяха евакуирани с международен полет от Кабул в Доха по-рано тази седмица, вече се намират на територията на България, съобщиха от министерството на външните работи (МВнР).

"МВнР изказва благодарност към чуждестранните ни партньори и съюзници за успешното завръщане на сънародниците ни в родината", посочиха още от ведомството.

"Припомняме, че вчера, със съдействието на румънските власти и посолството ни в Букурещ, у нас се завърнаха петима български граждани, евакуирани от Афганистан", допълниха от МВнР.

Българите, евакуирани от Афганистан с румънски самолет, вече са в България

"Изтеглянето на нашите сънародници бе извършено с помощта и на служителите на посолствата ни в Доха и Исламабад. Благодарим на катарските и пакистанските власти за съдействието им като първи безопасен пункт след успешното извеждане от Афганистан на българските граждани", добавиха от министерството.

Българи живеят в бежански лагер в Катар, след като избягаха от Афганистан

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
481 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.22 | 19:21

2
Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
ХХХ

2021.08.22 | 17:56

1
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

Добави коментар

Водещи новини