Земетресенията по мегафон само над 4 по Рихтер

  • 28 май 2012 10:13

  • 1902
  • 4
Земетресенията по мегафон само над 4 по Рихтер
©

Направена е необходимата организация за информиране на хората с мегафони от полицейски автомобили при земетресение. Това каза пред журналисти вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

„Разчитаме и на медийното оповестяване на хората. Полицейската работа ще бъде дотолкова, доколкото хора, които са излязли извън домовете, да могат да бъдат информирани за силата на земетресението”, каза Цветанов. Министърът обясни, че тази система на оповестяване ще се активира при земетресение със сила над 4 по скалата на Рихтер. Според Цветанов мегафоните няма да предизвикат излишна паника сред населението, както може да се случи при активиране на оповестителната система със сирените.

Министърът каза, че оповестителната система не е била използвана при земетресението в Перник, за да не се създава излишен стрес. „Ако бяхме пуснали сирените, мисля че щяхме да създадем по-голямо напрежение и страх в децата. Казвам го от опит като родител – и до ден-днешен моята средна дъщеря спи при нас, защото има страх от това, което преживя в нощта по време на земетресението”, обясни Цветанов. Той допълни, че оповестителната система може да изиграе положителна роля при очаквани водни маси, които могат да наводнят населени места.

Системата за ранно оповестяване покрива около 30% от територията на страната. В момента сме в проектно изпълнение на 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй”. За всичко това е необходим допълнителен финансов ресурс и поетапно се реализират целите, които се поставят, каза Цветанов.

„Полицейската работа винаги е в услуга на обществото, затова полагаме максимални усилия да отговорим на всички очаквания, които има сред населението”, каза още вътрешният министър.

Последвайте канала на

1902 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
мм

2012.05.29 | 00:46

4
Не ми изглежда като простотия,просто защото скорошното земетресение доста хора го бяха проспали,просто някои спят дълбоко и ако няма кой да ги събуди и земетресението беше по-страшно,щеше да има жертви,които биха могли да се избегнат. Вярно,че по-скоро внасят паника мегафоните,но тя и без това съществува при такива обстоятелства.
чоека

2012.05.29 | 00:46

3
Моля, моля значи да ни лашка земетресение и някви полу-идиоти с фуражки да ни надуват главите, че имало земетресение. Поредната българска простотия. Хора отидете до Япония и се консултирайте с тях те са измисли топлата вода преди нас. Пълна глупост е това.
ТЛСМ

2012.05.28 | 14:33

2
Тия обаче си държат на простотията с мегафоните....

2012.05.28 | 12:47

1
ИНТЕРЕСНИ И ЗАБАВНИ КЛИПОВЕ И СНИМКИ http://adf.ly/8x5lM

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини