Предупредиха пловдивчани да не минават по две улици

  • 20 август 2021 12:05

  • 441
  • 1
Предупредиха пловдивчани да не минават по две улици
© Община Пловдив

„Забранява се пешеходното преминаване между улиците „Модър“ и „Царевец“ през жп линиите до приключване на строителните дейности по изграждане на пробива през 2023 г.“ Това съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Във връзка с дейностите по строителството на пробива е демонтирана и отстранена временната пасарелка, осигуряваща пешеходното преминаване между районите „Южен“ и „Западен“.

„Гражданите трябва да разберат, че преминаването на обекта е животозастрашаващо, защото от една страна там се извършват дейности с тежка строителна техника, а от друга – преминават влакове по жп линията. Рисковете са огромни, затова молим гражданите да не рискуват. Осъзнаваме, че създаваме затруднения за гражданите, но очакваме от тях разбиране“, коментира Пламен Райчев.

В шест детски градини в Пловдив ще бъдат обновени площадките за игра на двора

Той допълни, че проектът е изключително важна част от изграждането на вътрешния ринг на града и ще създаде пряка връзка между районите „Западен“ и „Южен“, ще облекчи трафика и ще помогне за подобряване качеството на въздуха, съобщиха от Община Пловдив. 

Проектът се изпълнява в срок. Приключи подмяната на ВиК инфраструктурата, която е в обхвата на проекта. Започна изграждането на шлицовите стени и се работи в синхрон с другия проект, който се изпълнява от „ВиК“ ЕООД Пловдив, за изграждане на Южния обходен колектор. Той също минава в трасето на подлеза „Модър- Царевец“.

Срокът на действие на забраната ще продължи до приключване на строителството.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
441 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
popche

2021.08.20 | 12:54

1
КОГА ЩЕ ИМ ОСИГУРЯТ ХЕЛИКОПТЕР?

Добави коментар

Водещи новини