Силният вятър усложнява гасенето на пожарите. Бъдете внимателни!

  • 05 август 2021 07:25

  • 434
  • 0
© Pixabay

Пожарникари, горски служители и военни продължават гасенето на пожари и през днешния ден. В гасенето се включват и доброволци. Традиционно в следобедните часове след 15 ч. ситуацията се усложнява. А днес се очаква освен горещо време, да има и силен вятър. Това каза гл. ком. Николай Николов, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението”. 188 пожара горят в страната, но те са локализирани.

Той призова хората отново да бъдат внимателни и да не палят огньове. 

"Изключително внимание. Даже и температурите да паднат, изсушаването остава. Силният вятър е сериозен проблем за нас. Да бъдем внимателни при почистването на земите", обясни той пред БТВ.

Голям пожар избухна вчера в село Старосел, където изгоряха няколко къщи. Хората разказаха, че са се справили със собствени сили, пълнейки вода с кофи. Те се възмутиха, че са дошли шест пожарни, но не във всички тях е имало вода. Това е било така, защото огнеборците са били отзовани от друг пожар. 

Локализиран е пожарът в с. Старосел, при който изгоряха шест къщи

Частично бедствено полужение ще бъде обявено в Хисаря, потвърди кметът Пенка Ганева. Тя се надява държавата да съдейства на хората, чийто къщи пострадаха. 

В опит да потушат един от пожарите в страната загинаха двама горски служители. Официалната власт изказа съболезнования на техните близки. 

Премиерът Стефан Янев свика спешна среща в Министерския съвет във връзка с трагичния инцидент, при който в пожара край санданското село Петрово загинаха двама служители на Югозападното държавно предприятие – Благоевград.

"В тази връзка изказвам искрени и дълбоки съболезнования на семействата и близките на загиналите! За съжаление, не можем да върнем изгубените животи, но е задължително да предприемем необходимите мерки за предотвратяване на подобни трагични инциденти", каза той.

 Гл. ком. Николай Николов, БТВ

Борислава Бибиновска
434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини