Настаняват хората с пострадали домове във фургони

  • 25 май 2012 16:00

  • 1946
  • 3
Настаняват хората с пострадали домове във фургони
©

В пернишкото село Дивотино вече са закарани четири фургона.

В тях са настанени хора от къщи, пострадали от земетресението, за да могат тези вечери да прекарат спокойно. Това съобщи областният управител на Перник Иво Петров, цитиран от "Фокус".

„Предстои да бъдат закарани още фургони. Зам.-министър Димитър Георгиев разпореди да бъдат докарани още фургони за селата Мещица и Дивотино, както и за Перник. В Радомир снощи бяха закарани два фургона, днес ще бъдат закарани още три или четири. Това ще стане в координация с кмета на общината – той да прецени колко хора са заявили да бъдат настанени, след като бъде направена проверка и хората бъдат изведени от къщите”, каза Петров.

„Работят 30 екипа на Община Перник и още 5 екипа на Община Радомир, които правят обследване на най-засегнатите жилищни сгради, както административни и обществени, така и жилищни сгради. Процесът ще бъде продължителен, защото много сгради са засегнати на територията на тези две общини. Комисията не може да обходи всички къщи в рамките на един или два дни”, посочи областният управител на Перник.

„Срокът, който позволява законът, е тримесечен. Приоритетно се прави обход на най-засегнатите къщи и там, където сме успели да изкараме хората от къщите, да ги евакуираме и да ги настаним във фургони”, каза той.
„Има и 50 палатки, раздадени на хора, които са заявили, че могат да ги ползват. Ако продължават да заявяват и има необходимост от палатки, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” в лицето на директора й - главен комисар Николай Николов заявиха, че могат да бъдат доставени още. Сигурно ще има такива, защото голяма част от хората, които живеят в Перник, поради това, че има четири почивни дни, напуснаха и не са в града, но когато се приберат в неделя, може би в понеделник ще има допълнително молби”, каза още Иво Петров.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1946 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.05.26 | 10:59

3
ТАМ И ЩЕ ОСТАНАТ ВЪВ ФУРГОНИТЕ,НЕЗНАЙНО ДО КОГА.ТОВА Е ПОЛИТИКАТА НА МУТРИТЕ.
Prizrak ot Minaloto

2012.05.26 | 06:07

2
Ха-ха-ха .... за домове на стойност за над 150 хил. сега хората са принудени да висят в палатки и фургони, така ами ако сте жители на София във какво ще ви сложат държаниците .... можеби във контейнери :D !!!

2012.05.26 | 06:07

1
ИНТЕРЕСНИ И ЗАБАВНИ КЛИПОВЕ И СНИМКИ http://adf.ly/8x5lM

Добави коментар

Водещи новини